

A fenntartható kertek és természetes kertek szakértője
A hörcsögök tartása és táplálása nem bonyolult, így sokan döntenek úgy, hogy ezt az állatot választják első házikedvencnek. A hörcsögöknek alapvetően 3 fő eledelük van: magok, szárított rovarok, illetve zöld eleség. Ebben a cikkben az utóbbi kategóriáról fogunk bővebben szót ejteni.
Egy nagyon parázs témát hozunk az oldalra, méghozzá a parlagfű kérdését. Miért nyúlunk bele ebbe a témába? Mert a botanikus, okleveles kertészmérnök énem és a szűnni nem akaró parlagfűallergiám vetekszik bennem a gyógy- és aromanövényekben jártas lelkemmel.
A Pákozdi Pagony Arborétum és vadaspark nagyszerű hely egy kiránduláshoz.
Gazdariportunk következő részében Pócsik Gergő fiatalgazdával, a Vadkelet tulajdonosával beszélgettünk a szabolcsi almáról, a termelői létről, a hazai gyümölcsről és sok más érdekességről.
A hazai kerti kistavak helyi biodiverzitásra gyakorolt hatását vizsgálják a lakosság bevonásával az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Ökológiai Kutatóközpontjának munkatársai.
A gombatermesztés egyik legveszélyesebb kártevője a gombaszúnyog. Nemcsak Magyarországon, de a világon mindenhol küzdenek ellenük. Magyar kutatók most hatékony fénycsapdázási módszerek kifejlesztésén dolgoznak a termesztett gombakultúrák védelmére
Az Európai Bizottság jóváhagyta a Tuzséri alma és az Őrségi tökmagolaj elnevezés felvételét az oltalom alatt álló eredetmegjelölések nyilvántartásába. Ezzel 73-ra emelkedett az uniós oltalom alatt álló magyar agrártermékek száma.
Sokunkat és egyre inkább foglalkoztat a környezetvédelem és ennek jegyében szeretnénk olyan építkezési anyagokat használni, amelyek az előállítás során egyre kevésbé terhelik a környezetet. Az egyik jó lehetőség erre a WPC kompozit, amely felerészt fából, továbbá pedig műanyagból és adalékanyagokból áll.
A biciklik világában a túrakerékpár egyfajta megbízható átmenetet képez a városi közlekedésre és a nehéz terepre fejlesztett bringák között. Általában 28” …
A #miteszikanép rovatunk első állomásán a chilis termékeket vettük górcső alá, mert régóta izgatta a fantáziánk, vajon hogy lehet ekkora eltérést szósz és szósz között, ár és ár között. Ennek jártunk most utána!