Dark Mode On / Off
kerttervezés fenntarthatóság kertészet

A kerttervezés szolgáltatásunk ajánljuk figyelmébe azoknak, akik hosszútávúan a fenntartható kertekben gondolkodnak.

Mint ahogy az utóbbi évtizedekben látszott is már, hogy a víz egyre kevesebb, a környezetünk aszályos kezdett lenni. Egyre inkább ki van téve a kertünk is az időjárás szeszélyeinek. Megoldásként: Erre jó a kerttervezés fenntartható szemlélete is.

De mi lenne, ha végre olyan lenne a kertünk is, mely hosszútávon a fenntarthatóságot tartja szem előtt és ezért cserébe nem kell lemondjunk semmiről?

A kerttervezés egy olyan folyamat, ahol a terveket nemcsak a tulajdonos életmódja és igényei szerint kell kialakítani, hanem az aktuális kert helyének fekvése, környezeti elhelyezkedése, tájba illesztése és a helyi mikroklíma figyelembe vételével alkotjuk meg.

HA FELKELTETTÜK AZ ÉRDEKLŐDÉSED: Kérj ajánlatot tőlünk az info (kukac) kertportal.hu címen keresztül és kollégáink hamarosan válaszolni fognak.

A kert, mint élettér az ember számára

Mi emberek szeretjük, ha a környezetünket a saját képünkre formálhatjuk. Ez valahol teljesen normális is. Ott van a legtöbbször gond, amikor nem figyeljük a természet igényeit.

Kerttervezés - kert élettér - ember és a kert

A legtöbb ilyen probléma ekkor kezdődik. De lehet úgy is egy kertet megtervezni, ha mindenkinek megfelelő élettere van: az állatoknak, növényeknek és az embernek.

Sokszor az is fontos tényező, hogy mi emberek mire is használjuk a kertet. Amikor leülünk egy családdal, még a tervezés megkezdése előtt, akkor ezek az első kérdéseink: mire használják majd a kertet?

Sok család maga alkotja meg a majdani kertjét, akár tervezési szinten is szívesen megrajzolják. Ilyenkor lehetőség van arra is, hogy bár nem i tervezünk, de mint szaktanácsadók előre megbeszélt időpontban kimegyünk a helyszínre és átbeszéljük a lehetőségeket. Ehhez kérhető időpont és árajánlat is e-mailben!

Mivel ilyenkor veled együtt kell gondolkodjunk, sok olyan funkcióbeli dolgot beszélünk át, ami hosszútávon fontos lesz neked és a családodnak.

Kerttervezés a környezettel összhangban!

A legtöbb mások által megtervezett kert ott bukik el hosszútávon, hogy nem lesz fenntartható. Amikor mi egy kerttervezés folyamatába belevágunk, akkor az az első, hogy a helyi adottságokat is figyelembe vesszük. Nem csak azt mondjuk, hogy odafigyelünk erre, hanem talajmintát veszük, megfigyeljük a helyi gyomflórát és még a lista hosszú, amiből mi kertészmérnökök tájékozódunk ilyenkor.

Ahhoz, hogy valóban fenntartható legyen egy kert, ismerni kell a természet valódi énjét és azt, hogyan lesz együttműködő a leendő kert a környezetével.

Ilyenkor természetesen az 5 elem sem maradhat el a tervezéskor: a föld, víz, levegő, tűz, fa.

Sok ide kapcsolódó cikk jelent már meg az oldalunkon, hogy valójában mitől lesz egy kert fenntartható, érdemes elolvasni őket.

HA FELKELTETTÜK AZ ÉRDEKLŐDÉSED: Kérj ajánlatot tőlünk az info (kukac) kertportal.hu címen keresztül és kollégáink hamarosan válaszolni fognak.

Milyen kertterveket készítünk?

Az első szaktanácsadási alkalom után, amikor átbeszéltük, hogy milyen lehetőségek rejtőznek a kertben vagy a területen, akkor adunk egy árajánlatot a tervezésre és ha az elfogadásra kerül, akkor elkezdődik a tényleges munka is.

Első körben egy 3D-s kerttervet készítünk, melyből már látszik a komplett kert majdani digitális formája. Ebben még nem szerepelnek növénylisták, az majd később készül el hozzá, de a látvány miatt már egy fontos része a terveknek.

Ha a 3D-s tervek elfogadásra kerülnek, akkor a korábban megismert környezeti állapothoz hozzáigazítjuk a növénylistát, elkészül a komplett terv kivitelezhető verziója. Számolunk burkolatot, egyéb építőanyagokat és elkészül a “bevásárlólista” is a kerthez.

Fogjuk a tulajdonos kezét a kész kertig

Bár ez a hozzáállás tudjuk, hogy nem divat, de ameddig nem készül el az általunk tervezett kert, addig fogjuk a tulajdonos kezét, hogy minden a lehető legjobb úton-módon történjen. Lehet tanácsot kérni beszerzési helyekről, segítünk akár észérvek mentén dönteni színekről, burkolattípusokról. Sok olyan kérdésben elérhetőek vagyunk, ami a jó munkakapcsolathoz szükséges lehet.

HA FELKELTETTÜK AZ ÉRDEKLŐDÉSED: Kérj ajánlatot tőlünk az info (kukac) kertportal.hu címen keresztül és kollégáink hamarosan válaszolni fognak.

Életet viszünk a kertbe!

Mivel nem vagyunk híve a tömény gyep-tuja kombinációnak, de a térkövezzünk le mindent elvet sem valljuk, így akkor keress minket, hogy ha valóban élő kertet szeretnél.

Mi életet viszünk a kertedbe és visszacsempésszük azt a csipet természetet, ami eredetileg is volt ott még a parcellázások előtt.

kerttervezés - életet viszünk a kertbe

A kerttervezés során olyan növényeket tervezünk be, melyek főleg évelők, cserjék és fák, hogy a fenntartás mellett az éves növényvásárlástól is megkíméljünk.

Odafigyelünk a lepkecsalogató növények és méhecskebarát növények telepítésére is. Fontosnak tartjuk, hogy a kert beállása után minimális legyen benne a plusz ráfordított munka.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nincs szükség járdákra, tipegőkövekre vagy más épített elemekre! Ez annyit jelent csupán, hogy a kertben a hangsúly a növényeken lesz a hangsúly. Nem a tökéletesre formavágott sövényen, a tengernyi térköves burkolaton vagy akár a szépen soroló tujákon. A fenntartható kert lényege a fajgazdagság és a harmónia!

Előszeretettel nyúlunk az évelőkhöz is, hogy egész évben legyen miben gyönyörködni.

Úgy tervezzük a virágágyásokat, hogy lehetőség szerint mindig nyíljon valami. Téli időszakban szívesen játszunk az örökzöldek színeivel, de az ősznél is a lombszínekkel.

A mozgalmasság, a természetes ívek is jellemzik az általunk tervezett kerteket. De mindenhol az első a harmónia és az, hogy a kert tulajdonosa is ugyanúgy jól érezze magát a kertben, mint a növények, állatok.

AJÁNLATKÉRÉS:

CSAK EGY ÁGYÁST SZERETNÉK

Sokan nem egy egész kertet szeretnének újratervezni, hanem csak egy részletét, egy ágyást. Erre két irányban adhatunk segítséget:

  • kérhető csak szaktanácsadás, mely óradíjas szolgáltatás (plusz kiszállási díj) vagy online
  • kérhető csak ágyásterv ültetési segédlettel, ami utána házilag is kivitelezhető

Nagyon sokan élnek ezzel a népszerű lehetőséggel, mert a legtöbb esetben nem az egész kert nem tetszik a tulajdonosnak, hanem csak egy-egy részlete. Ebben is tudunk segíteni, hogy ne az egészet kelljen előről kezdeni, hanem a meglévőt javítjuk, tervezzük át, szépítjük meg, frissítjük fel.

KERT A CÉG SZÍNEIBEN

Minden ügyfelünknek személyre szabottan tervezünk, nem sablonokból dolgozunk, így akár a cég, márka színei is visszaköszönhetnek a tervezett kertben. Akár virágszínekkel, akár lombszínekkel dolgozva, de még a kerti kiegészítőknél is gyakran alkalmazni lehet ezeket az apró trükköket, ami még presztízs értékkel is bír az adott vállalkozás számára. Természetesen csodák nincsenek, nem tudunk tüzkizkék lombot vagy neonsárgát, magentát odavarázsolni minden bokorra, de ha a virágszínekben már visszaköszönnek ezek a színek a természetesség jegyében, már egy harmonikusabb térélményben lehet része a megrendelőnek is és az ügyfeleknek is a profizmust fogja sugározni az első benyomás.

KERTÉPÍTÉS, MINT CSAPATÉPÍTŐ?

A kert megépítése is lehet csapatépítő tevékenység. Ehhez külön cégek számára is van ajánlatunk és nagy gyakorlattal rendelkezünk olyan programok kivitelezésében is, ahol a fő cél egy élhető környezet, egy szépen összerakott kert, melyet egyrészt tervezés előz meg, másrészt magán a programon való összefogás, hogy a kollégák közösen építsék meg azt a kertet, ami egyben össze is kovácsolja az adott vállalkozás munkatársait.

Terveztünk már így fogászatoktól kezdve ügyvédi irodákon át egészen multinacionális vállalatoknak is.

Építettünk így már magaságyásos céges-veteményest 200 emberre, kerti vetélkedővel egybekötve, de készült vendégváró kert is, hogy a rendelési időben nyugodtabban és pihentetőbben tudjanak az ügyfelek várakozni, míg sorrakerülnek.

Egy csapatépítő program lehet hosszútávon is élmény és szemléletformáló, így fordult hozzánk páldául a Thyssen-Krupp zuglói csapata is a magaságyásépítős és egészségnapos programja keretén belül. Mi megtervezzük, a csapattagok megépítik és közben végig szaktanácsadunk, hogy a siker garantált lehessen!

HA FELKELTETTÜK AZ ÉRDEKLŐDÉSED: Kérj ajánlatot tőlünk az info (kukac) kertportal.hu címen keresztül és kollégáink hamarosan válaszolni fognak.

VÁSÁRLÁSSEGÍTÉS ÉS SZAKTANÁCSADÁS

Kiemelt szolgáltatásunk egyik része, hogy nemcsak kertészeti tanácsokkal tudjuk ügyfeleinket segíteni szaktanácsadási díj keretén belül, hanem akár el is megyünk a kertészetekbe velük, hogy megfelelően tudják a növényeket összeválogatni!

  • Ha úgy érzed egyedül vagy a kérdéseiddel a növénysorok között…
  • Ha nincs kitől kérdezz, amikor beleszeretsz egy növénybe és nem ismered…
  • Ha nem tudod a saját kertedhez milyen növények illeszkednek és mekkorára növekednek majd…

Akkor keress minket bátran és a részleteket leegyeztetjük!

HA ONLINE IDŐPONTOT FOGLALNÁL

#kerttervezés #kert #hobbikert

ÉRDEKEL A MÓDSZER ÉS VIDEÓBAN IS SZÍVESEN MEGNÉZNÉD, MI HOGYAN GONDOLKODUNK?

A Duna Telvízió Almárium adásában a 23. perctől itt beszélek róla:

Almárium, 2023.04.20-i adás – 1. rész | MédiaKlikk (medialikk.hu)

vagy a második részben is kertészkedtünk: Almárium, 2023.04.20-i adás – 2. rész | MédiaKlikk (mediaklikk.hu)

Illusztrációk: Pixabay Borítóképek forrása: Pexels