Paprika termesztése – kertészfüzet – Varga Szabolcs

1 990 Ft

A paprika házikerti és nagyüzemi termesztésének nagyjából ugyanazok az alapjai, csak a lépték más. Ha igazán szép paprikát szeretnénk termelni, akkor ismerni kell magát a növényt, igényeitől kezdve a betegségeiig.

A spirálozott kertészfüzet erre ad választ: bemutatjuk a paprika fajták alapvető igényeit, mire kell odafigyelni, ha szép és egészséges növényeket akarunk nevelni a vetőmagtól kezdve.

A kiadványban a tápanyagutánpótlás is helyet kapott, melyben a biológiai megoldásoktól egészen a legalapvetőbb lehetőségekig több irányt is megmutatunk.

Növényvédelmi szempontból is bemutatásra kerülnek az alapvető hiánytünetek, betegségek és a kártevők.

Kategória: Címke:

Leírás

A kertészfüzet sorozat 8. kiadványa a Paprika termesztése témakört járja körbe.

Varga Szabolcs agrármérnök egy holisztikus szemléletet képvisel a mai termelői közösségekben, a növényt, mint élő elemet látja a rendszeren belül.

A kiadványban szó lesz a legalapvetőbb igényeiről a paprikának, a különböző alakkörökről is szó esik.

Rengeteg képanyaggal, a könnyebb határozás érdekében akár otthoni konyhakerti szinten is beazonosíthatók a kiadványban szereplő tápanyag-hiányok vagy épp kártételek.

A kiadványnak nem célja a nagyüzemi termesztés körbejárása, sokkal inkább a kisebb gazdaságokban és házikertekben történő termesztést járja körül egy újszerű szemléletben.

Oldalszám: 55 oldal

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Paprika termesztése – kertészfüzet – Varga Szabolcs” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

CAPTCHA ImageChange Image