Dark Mode On / Off

Tetőkert Párizsban: Európa legnagyobb tetőkertje épül

tetőkert párizsban - eiffel torony

2022-ben készülhet el Európa legnagyobb zöldtetője Franciaország legnagyobb kiállítási központjának, a párizsi Expo Porte de Versailles 6. pavilonjának a tetején. Tetőkert Párizsban.


A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ismertetője szerint a nagyvárosi kert 14 000 négyzetmétert, mintegy két futballpályányi terület fed majd le. A kiállítótér célja, hogy népszerűsítse a fenntartható városfejlesztés modelljét, és alternatívákat kínáljon a mezőgazdaság számára.


Az elképzelések szerint 30 különféle növényfajt termesztenek majd organikusan, de újszerű technológiákat is alkalmaznak a termesztés során, mint például a tápfolyadék használatán alapuló hidroponika, illetve az ”oxigéntelítettség” elvét alkalmazó aeroponika.

Kiadó parcellák is lesznek


A tervek szerint a városlakókat bevonják a kertgondozásba: 135 kiadó parcellát hoznak létre, amelyeket bárki kibérelhet és gondozhat a város felett, 15 méter magasban.

Tetőkert Párizsban


Hasonló, működő kezdeményezés a tokiói City Farm, vagy New York legnagyobb városi kertje, a  Brooklyn Grange. Azonban – a NAK összeállítása szerint – a párizsi tetőkert úttörő lesz mind termesztéstechnikákban, mind a szén-dioxid-lábnyom minimalizálásában, ami kiemelten fontos egy olyan országban, ahol az élelmiszerek által megtett szállítási átlagos távolság körülbelül 1200 kilométer.

CSATLAKOZZ FACEBOOK OLDALUNKHOZ!

ILLÓOLAJOK széles választéka a Kertportál Boltunkban!

Borítófotó

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×