Sivatagból oázist – valódi megoldások az elsivatagosodás ellen – kertészfüzet – 9. rész – Varga Szabolcs, V. Topor Erika

(2 vásárlói értékelés)

2 590 Ft

Oldalszám: 42 oldal

Irkafüzetes kivitel, puhafedeles, füzetjellegű

Leírás

Rendhagyó kertészfüzetünk, melyben egy olyan témát boncolgatunk valódi megoldásokkal, mellébeszélés nélkül, melyekkel mi magunk is dolgozunk saját gazdaságunkban, mely a Homokhátságon, valódi poszahomokon működik.

A futó- és poszahomokból mérhető humusztartalmú talajt varázsoltunk évek munkájával, javított mikroklímával és egy olyan zerowaste alapokon működő rendszerrel, melyben a lehető legkevesebb kerti hulladék keletkezik.

A valódi megoldások mindannyiunk szeme előtt ott van, csak az utóbbi években tessék-lássék megoldások sokasága és félrevezető információk hadán keresztül nézzük már a klímánk megváltozását. A szemünk előtt lévő lehetőségeket vesszük górcső alá, melyet bármilyen kerttulajdonos vagy akár erkélytulajdonos is könnyűszerrel megtehet, hogy környezete élhetőbb legyen.

Miért mellébeszélések nélkül? Mert ebben a kiadványban olyan megoldásokat mutatunk be, melyek valójában működnek és távol állnak a nagy utópisztikus világmegváltó elképzelések sokaságától, melyekkel manapság bombázzák az embereket. Ezekhez nem kell méregdrága beruházásokkal dolgoznod, pusztán a józan eszed és a tettrekészséged az egyedüli dolog, ami kellhet és maximum a kerted, amire a kiadvány elolvasása után reméljük másképp tekintesz majd, mint egy mesterien tujákkal körbeültetett díszgyepes valami. Rendszert fogsz benne látni úgy, hogy nem feltétlen kell mindent átalakítanod, hanem más szemszögből nézve fogod akár virágaidat is ültetni és fáidat is gondozni vagy akár kertépítés előtt állóként összeválogatni.

Megvetted a világ összes, jó vastag kerti könyvét és mégsem megy ez a kertészkedés❓ Nincs türelmed átbogarászni 300 oldalt, hogy a lényeget kikeresd? Utálod a kifejezéseket: optimális öntözés, ideális talaj❓ Mi is.
Ezért írtuk meg a tematikus kertészfüzeteket. Csak a fontos dolgok vannak benne és a lényeg. Közérthetően. Valóban hasznos tanácsokkal. 👉 KATTINTS IDE ÉRTÜK: https://www.kertportal.hu/termekkategoria/konyv-e-book/
Az utóbbi években annyi kertész lett az országban, mint futballhoz, járványhoz és közgazdaságtanhoz értő. Mindenki könyvet ír, kertészblogot vezet (van pár szuperjó egyébként, akit mi is követünk 😉 ), de közben Neked mégsem tud segíteni és ugyanúgy elveszel a félinformációk tengerében és az egymásnak ellentmondó tudásnak álcázott irományokban.
Nem kell ezzel megbarátkozz, mert van megoldás.
🧐Az olvasói kérdések sokaságából évekkel ezelőtt láttuk, hogy el kell indítsuk a kertészfüzet sorozatunkat. Tematikusan, hogy ne kelljen 300 oldalas könyveket szaknyelven átbogarássz, hanem valóban megtaláld azt a tudást, amire szükséged van.
🌿 A füzeteink szerzői több, mint 20 éves kertészeti szakmai gyakorlattal rendelkeznek és maguk is termelők, bemutatókerttel szakmérnökként és laikusokat, hobbikertészeket, kezdőket ugyanúgy tanítanak, mint nagy gyümölcsössel rendelkező gazdálkodókat.
🤓 Közérthetően fogalmazunk és kerüljük az olyan fogalmakat, melyeket nem tudsz (még mi sem) értelmezni, mint a “válassz ideális talajkeveréket” vagy “optimális hőmérsékleten csírázik”…Ezek megfoghatatlan dolgok és pont kikerülik azt a választ, amire neked VALÓBAN SZÜKSÉGED VAN.
🤗 Esti olvasmánynak ugyanúgy jók a kertészfüzetek, mint jegyzetelhető füzetnek, mert minden fejezet végén hagyunk helyet a Te tapasztalataidnak, hogy tematikusan feljegyezhesd, amit Te magad is látsz, érzékelsz a kertedben. Mert a kert élő dolog és ezek a füzetek is évről-évre bővülnek új tudásunkkal és tapasztalásainkkal, hogy általunk Te is folyamatosan tanulhass.
Felkeltettük érdeklődésed❓ Akkor várunk a shopban: https://www.kertportal.hu/termekkategoria/konyv-e-book/
és ha nem találsz olyan témakört, ami érdekelne és nincs még a kertészfüzetek sorozatban, akkor írj nekünk üzenetet és vagy jó hírrel szolgálunk, hogy előkészület alatt van vagy felvesszük a témalistára és nekiülünk megírni!
És még pár motiváció:
🌿 A kertészkedés tanulható, csak lehet eddig nem jó helyről kaptad a tanácsokat
🌿 A füzeteink újrapapírra vannak nyomva, hogy minél környezetbarátabbak legyenek, így a borítólapokat sem lakkozzuk, hanem ha elhasználódna a füzet 🤷‍♀️, egyenesen be is komposztálhatod!
🌿 A kertészkedés közelebb visz önmagadhoz is, kiváló kikapcsolódás és feltöltődés érzés. Fogj hozzá még ma, akkor is, ha csak egy pici szobanövényre van helyed!
🌸Ragyogó napot és vidám tavaszvárást,
kertbaráti üdvözlettel,
V. Topor Erika
okl. kertészmérnök

 

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Sivatagból oázist – valódi megoldások az elsivatagosodás ellen – kertészfüzet – 9. rész – Varga Szabolcs, V. Topor Erika termékről 2 értékelés

  1. Monika Gertl

    Elképesztő, mennyi tudás van a fiatalokban. Ha sok ilyen fiatal gazda lenne, akkor lehet a Föld sem pusztulna el.

  2. Erzsébet Mosolygó-Marján (megerősített tulajdonos)

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdések és Válaszok

Még nem érkezett kérdés

Kérdezzen

Kérdését a weboldal képviselője vagy egy másik vásárló fogja megválaszolni.

Köszönjük kérdését!

Kérdését megkaptuk és hamarossan válaszolunk. Kérjük, ne küldje el újra ugyanazt a kérdést.

Hiba

Warning

Hiba történt a kérdés mentése közben. Kérjük jelezze a weboldal üzemeltetőjének. További információk:

Tudja a választ erre a kérdésre?

Köszönjük válaszát!

Válaszát megkaptuk és hamarosan közzétesszük. Kérjük, ne küldje el újra ugyanazt.

Hiba

Warning

An error occurred when saving your answer. Please report it to the website administrator. Additional information: