Dark Mode On / Off

Ez a nyár más volt, mint az eddigiek

Ez a nyár más volt, mint az eddigiek – nálunk is. A tavaszi korlátozások és az azt követő leállás után május elején újra kinyitott az ország, a magyarok leginkább itthon pihentek, ez a belföldi turizmus élénkülését vonta maga után és hozzánk is több látogató érkezett, mint a korábbi években: a nyár három hónapjában 53 ezer vendégünk volt és majdnem 300 új törzskártyát értékesítettünk. Igen kedvelt volt kóstolós belépőnk is, amellyel az arborétumba történő belépésen túl 3 tétel Folly bort tudnak megkóstolni látogatóink – ebből a jegyfajtából 1550 darabot adtunk el.

A nyári szezonban 45-50 kollégánk dolgozott azon, hogy a hozzánk érkezők jól érezzék magukat. Igyekeztünk a legjobb tudásunk szerint ápolni a kertet és kiszolgálni vendégeinket, néha azonban nem volt könnyű, hiszen ekkora érdeklődésre mi magunk sem számítottunk. Nyár végén összegeztük a tapasztalatokat, megnéztük, mi az, ami működik, mi az, amin változtatni kell, és egy kicsit a számok mögé is néztünk: Vendégeink nagyon megszerették a Folly termékeket, a legnépszerűbb szörpök idén nyáron a fenyőrügy, a mentás citromfű és a levendula voltak, borok közül pedig a Cédrus és a Budai zöld volt a legkelendőbb. Az ételek közül a hideg almaleves, a burgundi marharagu és a csupacsoki torta fogyott leginkább. Sokan megfordultak növényárudánkban is, virágos évelőinkből több ezer, a különféle cédrusokból több száz darab fogyott. A nyári számainkat egy infografikában összegeztük.

Az idei szezon a számos kihívás mellett sok örömet is hozott magával. Az elmúlt évek tapasztalatai, a látogatószám növekedése azt mutatja, hogy jó irányba tartunk és hogy a Folly Arborétum által képviselt kert turizmusban – habár Magyarországon ez még gyerekcipőben jár – van potenciál. Nem titkolt célunk az edukáció, olyan célponttá szeretnénk válni, ahol a látogatók itt-tartózkodásuk során megismerhetik a körülöttük lévő növényvilágot és érdeklődés esetén gyarapíthatják a tudásukat is mindamellett, hogy kikapcsolódnak és jól érzik magukat nálunk.

CSATLAKOZZ FACEBOOK OLDALUNKHOZ!

ILLÓOLAJOK széles választéka a Kertportál Boltunkban!

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×