Dark Mode On / Off

74 óriástobozt szüreteltek le a Folly Arborétumban

Nagy volt az érdeklődés a Folly nyilvános tobozszürete iránt: a több tízméteresre megnövő óriástobozú fenyők tobozait szüretelték le alpintechnikával az arborétumban.

A szüret eredménye: összesen cca. 144 kilogrammnyi toboz. Ez olyan szokatlanul nagy mennyiség, hogy a további fenyők (andalúziai jegenye- és tengerparti fenyők) tobozainak tervezett szüretére nem maradt idő. A Pinus coulteri, óriástobozú fenyők tobozszüretének megtekintése egyedülálló élmény volt, nemcsak a fák magassága miatt, hanem, mert érett tobozaik 30–40 cm hosszúak és 10–20 cm szélesek is lehetnek. Ebből a fajtából 74 db került a kosárba a két növényről összesen, a látogatók bátran megérinthették, megismerkedhettek vele. Tobozszüret nincs minden évben, csak kétévente rendezik meg.
További információk a fákról és a rendezvényről: https://www.folly.hu/hirek_1/nyilvanos-tobozszuret-a-follyban-81, fotókat az eseményről a FB oldalunkon talál: https://www.facebook.com/events/349656693038833/?active_tab=discussion, vagy https://facebook.com/follyarboretumesboraszat/posts/1671497899672833. Kérjük, ha a fotókat használja az oldalainkról, forrásként jelölje meg a Folly-t.

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×