A chili termesztése – kertészfüzetek 5. rész – Varga Szabolcs

(3 vásárlói értékelés)

3 590 Ft

A5 méret, félkemény borítós

50 oldal

Leírás

Szerzőnk 7. éve termeszt Guiness-rekorder erősségű chilipaprikákat, előtte is zöldségtermesztéssel foglalkozott, így nagy tapasztalata van már a termesztésben. Ezeket a tippeket, fortélyokat osztja meg a kertészfüzetben, tápanyag-utánpótlástól egészen a magvetés rejtelmeiig.

A chili termesztése már rendkívül divatos lett hazánkban és a legtöbb kertészeti kérdést is ebben a témában külditek be hozzánk a szerkesztőségbe, így a kertészfüzetek sorozat egyik kiadványába minden gyakorlati tapasztalatunkat beleírtuk.

Új, bővített kiadás az utóbbi évek extra aszályainak tapasztalati megoldásaival!

Miért lesz hiteles a szerző?

2015-ben már üzemi szinten termesztette a chilipaprikát és többezer tővel dolgozott évről-évre. Mivel a termelést a Homokhátsági gazdaságában kezdte, így a homoktalajok lehetetlen körülményeivel megküzdve is rengeteg tapasztalatot szerzett.

A családi gazdaság mögött mára már egy nagy Manufaktúra áll, késztermékekkel és rengeteg chilipaprika alapú termékkel, melynek alapját a saját termelésű többek között chilik adják. Mivel a gazdaság egyfajta technológiai kísérleti kert is, sokféle termesztéstechnológiával dolgoznak egy időben: bakhátas termesztés, konténeres termesztés, talajtakarásos módszer, magaságyás és azon belül önöntözős magaságyás módszere mellett a teljesen szabadföldi és fóliás termesztésig mindegyikre van rálátás és tapasztalat.

A végeredménye ennek a sokféle zöldségtermesztésnek és a chilitermesztésnek a Gourmet & Delicious Manufaktúra kínálatában látható és kóstolható, vásárolható, tehát összességében egy valóban működő gazdaságban szerzett tapasztalatokról szól ez a chilitermesztős kertészfüzet valódi termesztési tippekkel, fortélyokkal és megoldási lehetőségekkel.

A chili termesztése kertészfüzet a legfrissebb tapasztalatokkal bővült kiadás jelenleg a kertészfüzet sorozatban.

ISBN 978-615-81954-0-9

 

Megvetted a világ összes, jó vastag kerti könyvét és mégsem megy ez a kertészkedés❓ Nincs türelmed átbogarászni 300 oldalt, hogy a lényeget kikeresd? Utálod a kifejezéseket: optimális öntözés, ideális talaj❓ Mi is.
Ezért írtuk meg a tematikus kertészfüzeteket. Csak a fontos dolgok vannak benne és a lényeg. Közérthetően. Valóban hasznos tanácsokkal. 👉 KATTINTS IDE ÉRTÜK: https://www.kertportal.hu/termekkategoria/konyv-e-book/
Az utóbbi években annyi kertész lett az országban, mint futballhoz, járványhoz és közgazdaságtanhoz értő. Mindenki könyvet ír, kertészblogot vezet (van pár szuperjó egyébként, akit mi is követünk 😉 ), de közben Neked mégsem tud segíteni és ugyanúgy elveszel a félinformációk tengerében és az egymásnak ellentmondó tudásnak álcázott irományokban.
Nem kell ezzel megbarátkozz, mert van megoldás.
🧐Az olvasói kérdések sokaságából évekkel ezelőtt láttuk, hogy el kell indítsuk a kertészfüzet sorozatunkat. Tematikusan, hogy ne kelljen 300 oldalas könyveket szaknyelven átbogarássz, hanem valóban megtaláld azt a tudást, amire szükséged van.
🌿 A füzeteink szerzői több, mint 20 éves kertészeti szakmai gyakorlattal rendelkeznek és maguk is termelők, bemutatókerttel szakmérnökként és laikusokat, hobbikertészeket, kezdőket ugyanúgy tanítanak, mint nagy gyümölcsössel rendelkező gazdálkodókat.
🤓 Közérthetően fogalmazunk és kerüljük az olyan fogalmakat, melyeket nem tudsz (még mi sem) értelmezni, mint a “válassz ideális talajkeveréket” vagy “optimális hőmérsékleten csírázik”…Ezek megfoghatatlan dolgok és pont kikerülik azt a választ, amire neked VALÓBAN SZÜKSÉGED VAN.
🤗 Esti olvasmánynak ugyanúgy jók a kertészfüzetek, mint jegyzetelhető füzetnek, mert minden fejezet végén hagyunk helyet a Te tapasztalataidnak, hogy tematikusan feljegyezhesd, amit Te magad is látsz, érzékelsz a kertedben. Mert a kert élő dolog és ezek a füzetek is évről-évre bővülnek új tudásunkkal és tapasztalásainkkal, hogy általunk Te is folyamatosan tanulhass.
Felkeltettük érdeklődésed❓ Akkor várunk a shopban: https://www.kertportal.hu/termekkategoria/konyv-e-book/
és ha nem találsz olyan témakört, ami érdekelne és nincs még a kertészfüzetek sorozatban, akkor írj nekünk üzenetet és vagy jó hírrel szolgálunk, hogy előkészület alatt van vagy felvesszük a témalistára és nekiülünk megírni!
És még pár motiváció:
🌿 A kertészkedés tanulható, csak lehet eddig nem jó helyről kaptad a tanácsokat
🌿 A füzeteink újrapapírra vannak nyomva, hogy minél környezetbarátabbak legyenek, így a borítólapokat sem lakkozzuk, hanem ha elhasználódna a füzet 🤷‍♀️, egyenesen be is komposztálhatod!
🌿 A kertészkedés közelebb visz önmagadhoz is, kiváló kikapcsolódás és feltöltődés érzés. Fogj hozzá még ma, akkor is, ha csak egy pici szobanövényre van helyed!
🌸Ragyogó napot és vidám tavaszvárást,
kertbaráti üdvözlettel,
V. Topor Erika
okl. kertészmérnök

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

A chili termesztése – kertészfüzetek 5. rész – Varga Szabolcs termékről 3 értékelés

 1. Tésla Gábor

  Nagyon vártam az új kiadást, mert idén sok chilit akarok termelni. Nagyon örülök, hogy végre tanulhatok hiteles szakemberektől. Köszönöm kedves Szabolcs, hogy megírta a könyvet. Igen jó lett és lényegretörő. Semmi rizsázás, ami tetszik +++

 2. Osa Olivér

  Féltem megvenni, mert annyi vacak könyv van a boltokban, amiben megmondják a tutit, de ebben tényleg jól össze van minden szedve, amit tudni kell. Nem csak az alapok, hanem úgy rendesen, ami a termesztéshez kell, sok benne az adat.

 3. Névtelen (megerősített tulajdonos)

  A füzetek tartalmilag abszolút használható, a kivitelük viszont hagy kívánnivalót maga után. Inkább fizetnék kicsit többet egy ilyen termékért, minthogy az otthoni tintasugaras nyomtatóm minőségében nyomtatott füzetet vásároljak. A polcomon bújkálnia kell a színvonalasabb kivitelezésű kiadványok mellett, pedig sok praktikus tipp van benne.

  • V. Topor Erika Kertész- mérnök (store manager)

   Kedves Vevőnk, köszönjük a visszajelzést és örülünk, hogy tartalmilag meg van elégedve kiadványunkkal. Minden füzetünk kisipari nyomdagéppel készül és újrahasznosított papírra, hogy környezetbarátabb kivitel legyen. Mivel nálunk fontos, hogy a csomagolóanyagokat és borítókat is komposztálni lehessen, így nem kerül rájuk fényes lakkréteg sem.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdések és Válaszok

Mennyire érthető maga a termesztés? Amatőrként is fogom tudni érteni? Vanda kérdezte ekkor: 2023.02.16.

Kedves Vanda! A kertészfüzet teljesen hobbikertészeknek és kezdőknek is érthető, mert igyekszünk az alapvető fogalmak használatát is megmagyarázni vagy ha lehet a szakszavakat a lehetőségekhez mérten kerülni, hogy kezdők is értsék. Illetve képekkel is illusztráljuk azt, amiről épp a fejezet szól.

V. Topor Erika válaszolt ekkor: 2023.02.16. store manager
(1) (0)

Kérdezzen

Kérdését a weboldal képviselője vagy egy másik vásárló fogja megválaszolni.

Köszönjük kérdését!

Kérdését megkaptuk és hamarossan válaszolunk. Kérjük, ne küldje el újra ugyanazt a kérdést.

Hiba

Warning

Hiba történt a kérdés mentése közben. Kérjük jelezze a weboldal üzemeltetőjének. További információk:

Tudja a választ erre a kérdésre?

Köszönjük válaszát!

Válaszát megkaptuk és hamarosan közzétesszük. Kérjük, ne küldje el újra ugyanazt.

Hiba

Warning

An error occurred when saving your answer. Please report it to the website administrator. Additional information: