Dark Mode On / Off

Mediterrán terasz: hogyan alakítsuk ki?

mediterrán terasz

A hófehér falak takarásában, a kellemesen hűvös árnyékban igazán tökéletes lehet a felüdülés a legmelegebb nyári napokon. A mediterrán terasz.

Gondolatban egy mediterrán teraszon járunk, mert már zsigereinkben érezzük a nyarat, a tengerpartot és a nyaralást.

A görög vagy marokkói hangulatú támfalakon helyenként átintegetnek az idős magnóliák. A sarokban kialakított étkezőrész egy ülőmagasságban épített falból áll, rajta homokszín-szürke ülőpárnákkal a kényelemért. A faborítású tükör akár egy ablak, tágítja a teret. A többi fából készült bútor melegséget kölcsönöz a pihenősaroknak és lágy kontrasztot hoz létre a fehér falakkal. A falban praktikusan elhelyezett tűzrakó hely mellé fatárolót is készítettek. A kényelmes fotelek között egy hordóból készült asztalkát találunk, jól elférnek rajta a koktélos, limonádés poharak a tikkasztó hőségben.

A sziklakert élénkzöld kövirózsáit, hamvas fűpárnáit apró gömb buxusok szegélyezik. Középen a csobogó a bútorokhoz igazodó színű kőből készült. A terméskő padló nem csak időtálló és praktikus, de látványos és természetes hatású is. A szokványos fenyőkéreg helyet most kőzúzalékot használjunk, mert jobban beleillik a tájba. Választhatunk bézs színű kavicsot, bazalt zúzalékot, Giallo Siena folyami kavicsot vagy fehér murvát is, mind esztétikusan néznek ki a zöld sziklakerti növényeink mellett.

Az esti fényért a falakon elhelyezett lámpások felelnek. Elég pár mécses és máris megteremthetjük a relaxáláshoz szükséges hangulatot. Az egész mediterrán terasz, mint pihenősarok fölé egy hatalmas vitorlavásznat feszíthetünk, így az itt töltött étkezések alkalmával nemcsak az árnyéktól, de az asztalra hulló kellemetlenségektől is védelmet kapunk.

Növényajánló:


Sempervivum tectorum – közönséges kövirózsa, fülfű
Saxifraga longifolia – nagylevelű kőtörőfű
Saxifraga × Ardensii – piros kötörőfű
Aethionema armenum – örmény sulyoktáska
Iberis sempervirens – örökzöld tatárvirág
Saxifraga grisebachii ‘Wisley Variety’ – balkáni kőtörőfű

Borítófotó: Unplash

OLVASS TOVÁBB:

Mediterrán klíma vár a bortermelőkre?

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
40 vélemény
×