Dark Mode On / Off

Hogyan lesz spa-hangulat a kertben?

spa-hangulat -a-kertben

A modern belső- és kertépítészet egyik gyöngyszeme ez a „SPA- kincsesdoboz” vagyis igazi SPA-hangulat a kertben. Az otthonosság és az elérhető luxus kombinálásával jött létre a megrendelő kérésére az Ecocentrix Landscape Architecture tervezésében.

A spa-hangulat a kertben egy valódi élmény, már a lakásba belépve tapasztaljuk, hiszen a ház tökéletesen átlátható, így az ajtóból csodálhatjuk a feszített víztükrű medencét és a nyugágyakat.

 A kemény és a puha anyagok párosítása irigylésre méltó, a hűvös jeges színeket ellensúlyozták a növények szolid vörös színeinek váltakozása. A mexikói árvalányhaj a medence mellett végigültetve a legnagyobb forróságban is könnyedén lengedez, fokozva a hűs pihenés élményét. A dűnelakó fűfélék használata még inkább felerősíti a tengerparti életérzést.

Az 1950-es éveket idéző ikonikus táj kialakítása a megrendelő vágya volt, így gyakorlatilag a teljes kertet át kellett hozzá alakítani. Az összefüggő gyep a medencén túl olyan hatást kelt, mint egy szőnyegpadlós szoba. A széltől védett kertet sövény védi a kíváncsiskodók szeme elől. A sövény, akár egy élő szobor, egy kompozícióként húzódik végig a hátsó udvaron.

A kerti kiegészítők, bútorok tipikusan wellness szállodai ihletésűek, kevés szín, modern formavilág. Aki ide betér akár pihenni, akár szórakozni, biztosan megkapja a valódi spa élményt.

Növények:


Stipa tenuissima – mexikói árvalányhaj
Helictotrichon sempervirens – örökzöld zabfű
Festuca pallens – deres csenkesz
Imperata cylindrica ‘Red Baron‘ – alangfű
Sedum rupestre – kövi varjúháj
Sagina subulata – szálkás zöldhúr

Kép forrás: O&K

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
44 vélemény
×