Dark Mode On / Off

Ehető szobanövényekben látja a jövőt a kertbarát mozgalom

ehető szobanövény

Együttműködési megállapodást írt alá az Agrárminisztérium a Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetségével, a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központtal, valamint a Herman Ottó Intézettel a Kiskert program 2020-2025 keretein belül.


A megállapodás részeként a szövetség kapcsolódó feladatokat vállalt, többek között digitális tudástárat hoznak létre, szaktanácsadó hálózatot működtetnek, és új művelési megoldásokat népszerűsítenek, például az ehető szobanövényeket, az otthoni fűszerkerteket, gyógynövényeket, a télen termő zöldségeket.

A Herman Ottó Intézet infrastrukturális és informatikai háttérintézményként segíti a Kiskert programhoz kapcsolódó együttműködést, míg a Génmegőrzési Központ abban bízik, hogy hozzájárulhatnak a magyar tájfajták népszerűsítéséhez.

Az intézmény ugyanis több mint 17 ezer tájfajtát őriz, amelyekből nem csak a termelőknek, hanem kertművelőknek is adnak mintákat.

Borítófotó: Unplash

Ajánlott cikkek

You have successfully subscribed to the newsletter

Hupsz....valami elromlott. Kérjük, próbáld újra! :)

A Kertportál az általad ezen az űrlapon megadott információkat arra használja, hogy kapcsolatba lépjünk veled, valamint frissítéseket és kertészeti tippeket küldjünk neked.