Dark Mode On / Off

Fűszernövény: Főzz a saját fűszereidből!

fűszernövény

Ugye Te is szeretnél egészségesen élni? Vegyszerektől mentesen táplálkozni? Hát old meg a lehető legjobb módon: a fűszernövény otthon is megtermelhető!

Itt biztos sokan mondják: “Fűszernövény, persze, de hol? Panelban nincs kertem!” Jogos, de megoldható probléma. Fűszernövény bárhol termeszthető alapvetően. Még a konyhaablakban is.

Már régóta az egyik legegyszerűbb megoldás a vékony ablakláda, vagy a zsebescserép. Mindkettőnek az a célja, hogy kis helyen a legtöbb mindent tudjunk megtermeszteni. Ablakláda is és zsebescserép is kapható a kertészetekbe, földet kell csak beletölteni és me gkell venni a vetőmagot: bazsalikom, koriander, snidling, citromfű, levendula, kakukkfű…és ami szem-szájnak ingere.

A legjobban az ablakban mutatnak jól ezek a kis kiegészítők, viszont mindig kéznél vannak és főzés közben csak le kell vágnunk a kívánt mennyiséget magunknak és máris kész a friss zöldfűszer. Lehet házilag készített vajkrémbe keverni, húsokhoz adni fűszerként, pácként, de akár egy kellemes mojitohoz levághatunk pár levélkényi mentát.

Az biztos, hogy az élmény nem marad el! Egy próbát megér!

Sőt! Ha a termesztés nagyon jól megy, akkor akár le is száríthatunk belőle házilag és textiltasakban tárolhatjuk a kamrában. Szárítás után is megőrzi többnyire erejét és főzés közben szépen kiengedi magából az értékes ásványi anyagokat.

Miért nem marad meg a multi polcáról vett cserepes?

Erre ebben a videóban adunk választ:

Ha tetszett az epizód, iratkozz fel youtube csatornánkra is!

Kép: Pexels

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
40 vélemény
×