Dark Mode On / Off

Az ókori és a modern ötvözete

Egy angol birtokon járunk, mely képeken is nagyszerű, élőben pedig egyszerűen mesés.

Arte Maynard egy neves angol kertdesigner. A kertben sétálva bizony ez nem is lesz vitás, hiszen megannyi csoda rejtőzik ebben a birtokban. Az angol kertek nagy csodálói vagyunk, így folyton kutatjuk az olyan tervezők munkáit, melyek elrabolják szívünket. Maynard kertészeti munkássága pontosan ilyen.

A hófehér futórózsa a romantikus hangulatot jeleníti meg, és méltó párja a mögötte álló zord kőfalaknak és a kovácsoltvas kapunak.

A klasszikus angol építészet jegyeit látjuk a házon, hozzáillően a kert is bővelkedik a 17. századi angol kertek formáival, növényválasztékával. A formára nyírt puszpáng (Buxus) és a kordonművelésű kiterített lombkoronájú fák pont ezt mutatják.

Ha már puszpángok és rózsák, akkor az elrejtőzés helyszíne is megvan. Szolid szobor, visszafogott kerti ülőgarnitúra a nyári olvasások, vagy szerelmes beszélgetések helyszíne lehet.

Levendulával is bővelkedik a birtok, hiszen nemcsak csodálatos virágú, de méhlegelőnek is kiváló.

A tökéletes pázsit százszorszépekkel tarkítva.

Az évelőágyások sem hiányoznak az angolkertekből. A megfelelően összeállított évelőágyá egész évben ontja a virágokat, és szemetgyönyörködtető látványt nyújtanak.

TIPP: Díszmákot is ültethetünk talajtakaró rózsák mellé, hiszen nagyon szép összhatás lesz.

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény

You have successfully subscribed to the newsletter

Hupsz....valami elromlott. Kérjük, próbáld újra! :)

A Kertportál az általad ezen az űrlapon megadott információkat arra használja, hogy kapcsolatba lépjünk veled, valamint frissítéseket és kertészeti tippeket küldjünk neked.