Dark Mode On / Off

A 3 órás kert workshopon jártunk

A 3 órás kert workshop programajánló Bér

Programajánló rovatunkban A 3 órás kert workshopjára látogattunk el az ország másik felébe. Kiváló hangulat, szakmailag korrekt és hasznos workshop volt, ami manapság ritka mint a fehér holló. Egy szóval megérte elmenni.

Élménybeszámolónkban most A 3 órás kert workshopjáról írunk, mert ellátogattunk a május végi programjára Őry Barnabásnak. Egészen Bérig kellett utazzunk ehhez, dombos-lankás vidéken át, mesés tájakon egyébként, ami egy család kirándulásnak sem utolsó vidék.

A 3 órás kert programja workshop szinten is három órát vesz igénybe, rengeteg a hasznos információ, garantáltan senki nem fog unatkozni.

Őry Barnabás a 3 órás kert workshop programajánló

A programon a nagyon kezdő hobbikertészektől egészen a már jártasabb szakemberekig érdemes meglátogatni, mert a kezdetektől a szüretig szó esik sok témáról. Barnabás gyakorlati tippjeit a sok év alatt biozöldségtermesztő tapasztalatából hozta magával szakemberként. A talaj minőségétől és fajtáitól egészen a komposztkészítésen át a magvetésig láthatják a kezdő folyamatokat az érdeklődők.

Ezután a gyakorlati részeket is magába foglaló köztes növénytársítás, a komposzt-mulcs ágyások készítésének ötletei, a palántanevelés és a kis fóliaházban zajló folyamatok gyakorlati fogása következett.

Külön érdekesség volt az a fajta komposztkezelési módszer, ahogyan Barnabásék dolgoznak, időt és energiát spórolva önmaguknak. A lényeget nem lőjük természetesen le, de az biztos, hogy mi magunk is elgondolkodtunk a saját komposztunk átszervezésén, hogy másképp is kipróbáljuk az itt látottak alapján.

Évelő növények várják a kiültetést a zöldségtermesztő ágyások mellett

Mikor a programon jártunk nagy átalakítások voltak, hiszen felújítás alatt állt a nagy kerti tó és évelők sokasága várta a kiültetést a zöldségtermesztő ágyások mellett.

Mit tanultunk még a workshopon?

A megérkezés után egy rövid bemutatkozás volt, ahol minden résztvevő megismerhette Őry Barnabás munkásságát és szemléletének alapjait. Majd következett a termesztés mikéntjánek átbeszélése, miért és hogyan alakítható ki a biokert A 3 órás kert szemlélete szerint. A heti 3 órányi kerti elfoglaltságot adó veteményesben végignéztük, melyek az aktuálisan megtermelhető növények.

Majd szó esett a kerti eszközökről, mint az ásóvilla és a lengőkapa használata, a komposztmulcs ágyások felépítése, a komposztálás elméleti és gyakorlati része.

Láthattunk háztáji körülmények között, az intenzív paradicsomtermesztést imitáló termelési módot is, Barnabás elmesélte mely növényeket mikor és hogyan célszerű ültetni.

A magvetéshez is kaptunk bemutató, hiszen nem mindenki onnan kezdni a kerti tevékenységét, hogy minden folyamatot ismer, így egy alapos és alapoktól kezdődő oktatási nap volt a workshop.

Kiknek ajánljuk A 3 órás kert workshopot?

A teljesen kezdők számára is hasznos és tanulságos a nap, de még mi, szakemberek és gyakorlott termelők is találtunk számunkra hasznos pluszt.

A kezdők is kérdezhetnek bátran, Barnabás szívesen válaszol minden felmerülő kérdésre. Lehet webshopjukból vetőmagot is venni, szívesen dedikálja könyvét is a program után, de ott helyszínen is lehet még könyvet is vásárolni. Emellett kedves gesztusként volt egy kis háztáji finomság is a vendégek számára.

A program családias jellegű, de olyan kisgyerekeket nem érdemes hozni, akik a kertben való ácsingózást nem bírják még, gyermekmegőrző nincs.

Érdemes vinni kalapot, hogy a napsütés ellen védjen, tollat és jegyzetfüzetet mindenképpen magunknál kell tartani, hiszen sok írnivaló lesz! A helyen mosdó van.

A szabadtéri program kb. 3 órás, egy szünettel megszakítva.

Szemléletben biogazdálkodásra kell számítani, hiszen a program szervezői is eszerint élnek.

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

V. Topor Erika Kertész- mérnök

V. Topor Erika Kertész- mérnök

V. Topor Erika Okl. kertészmérnök, szakújságíróként 2003 óta foglalkozom a hobbikertészek mindennapjaiban felmerülő kérdések megválaszolásával.

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
44 vélemény
×