Dark Mode On / Off

Katasztrófavédelem: hét megyében folytatódik a szúnyogirtás

szúnyogírtás Katasztrófavédelem: hét megyében folytatódik a szúnyogirtás

Hét megye 252 településén folytatódik hétfőtől a szúnyogirtási program – tájékoztatott a végrehajtásért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.


A szakemberek Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településeken gyérítik a rovarokat. A napokban autóra szerelt permetező berendezésekkel juttatják ki a szúnyogirtó készítményt permetfelhő vagy köd formájában.

A munkavégzésről az önkormányzatok minden esetben értesítést kapnak, a tervezett időpontok, a kezelt területek térképes ábrázolása pedig megtalálható a katasztrófavédelem honlapján – közölték.


Mint írták: a nagyon kis mennyiségben kijuttatott irtószer emberekre, háziállatokra, növényekre ártalmatlan, csak többezerszeres dózisban fejtene ki negatív hatást. Hektáronként mindössze fél litert permeteznek ki belőle, kijuttatás után néhány órával pedig le is bomlik.

A szúnyogirtást késő este és éjszaka végzik a települések belterületén – ismertette az OKF.

Forrás: MTI Kép: Pexels

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény

You have successfully subscribed to the newsletter

Hupsz....valami elromlott. Kérjük, próbáld újra! :)

A Kertportál az általad ezen az űrlapon megadott információkat arra használja, hogy kapcsolatba lépjünk veled, valamint frissítéseket és kertészeti tippeket küldjünk neked.