Dark Mode On / Off

Termékteszt: Léna products tisztítószerek

léna products termékteszt

Termékteszt sorozatunk következő részében tisztítószer családot teszteltünk, mely újként jelent meg pár hete a magyar piacon. Léna Products termékteszt következik!

Még egy gondosan vezetett háztartásban is kihívást jelenthet a makacs vízkő vagy a tükör tisztántartása. Arról nem is beszélve, amikor az ember elköltözik egy újszerű ingatlanba és az előtte lelakott, szinte ezeréves vízkövet próbálja levakarni a csempéről. Ismerős a szituáció? A Léna Products termékekkel elfelejtheted a problémát, ez már biztos.

Nagyjából ennek a kihívásnak álltunk elébe, amikor a piacon újoncként megjelenő Léna Products termékcsaládot teszteltük. Oberling Léna és a Rendegykattintásra.hu oldal már régóta ismert volt számunkra, hiszen rengeteg praktikus háziasszonypraktikát lehet ott találni. Így nagy várakozással kezdtünk bele a háztartás kitakarításához ezzel az új tisztítószer pakkal.

Makacs kádpiszok és a vízkőoldó

Eddig sok tisztítószert kipróbáltunk már és ami igazán hatékony volt, az rettentően büdös volt. Nagyjából erre vártunk itt is és nagy meglepetésben volt részünk. Már a Léna Products esetében olvastuk, hogy szagmentesen lehet takarítani vele, de hát hisszük, ha látjuk…

Léna Products
Előtte és utána sikálás nélkül

Az országban sok olyan térség van, ahol rendkívül makacs a vízkő, ráadásul magas vastartalmú a víz, így még a gondos háztartásokban is rendkívül bosszantó látványt tud nyújtani a kád akár 1-2 nap alatt. Nem csalás, nem ámítás, ez egy nagyjából egy hetes “koszos vízkő”, ami előtte más tisztítószerrel már ki lett mosva és csak közelről látszik sárgásnak a lámpafényben. Ennek ellenére a Léna termékeket bevetve, sikálás és suvickolás nélkül elég látványos az eredmény alig 2 perc alatt. A slusz poén mellette a szagmentesség, ami szintén nagy dolog.

Egy mozdulattal tiszta tükör

Megvan az életérzés, amikor tükörtakarításnál több irányból is megnézve még mindig foltos és csíkos és még a fogkrém sem akar lejönni, pedig már párszor áttörölted? Na ezekből az alapélményekből indulva próbáltuk ki a Léna Product foltmentes takarításhoz való csodakendőjét. Mit is mondjunk? Szerintünk simán minden gyerekes család álma az, ha egy mozdulattal foltmentes lesz a tükör az üvegfelületek tisztítójával és ezzel a kendővel. Hát kell ennél több? Még a végén azt hiszitek elfogultak vagyunk.

Makacs lefolyók és a dugulás

Talán még mindig lehet kapni azt a gőzölgő csodaszert a háztartási boltokba, amihez a lefolyóba kellett önteni a port, majd arra forró vizet és másik kézzel rögtön bedugni a dugót, ha nem akartál megfulladni a kis panellakás ablaknélküli fürdőszobájában. Nagyjából ez volt az elvárás, bár a felhívó szavak, mint a szagmentes tisztaság itt is bekúszott az emlékezetünkbe.

Léna Products
Szintén nem sikáltuk, csak hagytuk pár percig hatni, még a habos buborékok látszanak is

Dugó kéznél, de közben a gyerekzáras kupakot csavarjuk. A sűrű folyadékból bele a szokásosan hajas-szappanlerakódásos lefolyóba. Semmi szag. Kicsi sercegés, ahogy a lerakódások oldódnak és pár perc múlva rendesen működő lefolyó. Hmmm…talán még a végén érdemes lesz tényleg visszaváltani a szappannal való fürdésre, mert nem fog eldugulni a lefolyó állandóan?

Ár-érték és Léna Products

Nagyjából 2000 Ft-tól kezdődnek a tisztítószerek és pakkban is 7000 Ft-ból már szuper kezdőcsomagot lehet kapni, ha minden fontos takarítószert be akarsz szerezni.

Egy tisztítószer árát is abban mérjük, hogy mennyire hatékony, mennyire sok kell belőle egy takarítás során. A spray kiszerelés miatt könnyen adagolható és bár a teszteléskor egyszer használtuk, de kevesebb kell belőle, mint egy átlagos tisztítószerből. Így bár lehet, hogy egyszerre magasabb árat képvisel, mint egy “bolti valami” márka, mégis ha sokáig kitart, akkor megéri az árát.

Ha időben nézzük mennyire hatékony, akkor az is fontos szempont, hogy gyorsabban elvégezhető a házimunka. Az idő megspórolása is fontos szempont, főleg manapság, amikor ki van centizve minden percünk.

A szagmentesség nekünk külön plusz pont, mert aki takarított már vegyszerekkel vagy akár más tisztítőszerekkel, nagyon jól tudja, hogy mennyire kellemetlen tud lenni a hidegzsíroldó vagy a vízkőoldó szaga. Garantáltan szagmentes vagy csak annyira érezhető némi “szag/illat”, ami még a bőven belefér kategória. Érzékeny orrúaknak tökéletes lesz.

Hasonlóan érdekes natúrkozmetikummal kapcsolatos témákat olvasnál? Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Karité fa és a shea vaj

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×