Dark Mode On / Off

Sajtbírálói képzésre vár jelentkezőket a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

sajtbírálói képzés

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a Magyar Sajtkészítők Egyesülete (MSE) szervezésében önköltséges sajtbírálói képzést indít.


A jelentkezők megismerhetik többek között a sajtok történetét, fajtáit, hibáit, a sajtkészítés alapjait, az érzékszervi bírálatot, a külföldi sajtversenyeket.Mindenkit várnak, aki jártas a sajtok világában, vagy meg szeretné azt ismerni, esetleg bíráló is lenne sajtversenyeken. Ilyen rendezvényekre egyre nagyobb az igény, ezért szükség van új sajtbírákra, akiknek a sajtkészítési és sajtfogyasztási kultúra fejlesztésében is jelentős szerepük lehet – írta a NAK közleményben.


A képzésben azok a 18 év feletti magyar állampolgárok vehetnek részt, akik nem kistermelők sajtszakmai területen, illetve nem tulajdonosok vagy vezetők EU-s kisüzemben sajtszakmai területen. A kiválasztásnál figyelembe veszik a jelentkező érzékszervi tulajdonságait, egészségügyi alkalmasságát, motivációját. A felvételit február 18-ára tervezik, a képzést a NAK oktatóközpontjában tartják Dunaharasztiban.


Sikeres vizsga esetén a résztvevők oklevelet kapnak, és bekerülnek abba a névjegyzékbe, amely eljut a Pannon Gasztronómiai Akadémiához, a Magyar Bocuse D’or Akadémiához, a Magyar Gasztronómiai Egyesülethez, valamint számos további gasztronómiával, vendéglátással foglalkozó szervezethez – olvasható a közleményben.

Borítókép: Pexels

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
44 vélemény
×