Dark Mode On / Off

Praktikus tippek a gyerekjátékok tárolására

Játék tárolás

Akinek gyermeke van, az nagyon jól tudja, hogy egy kisgyermekkel együtt rengeteg játék, lom, kacat, tárolnivaló is beköltözik az életébe. Ráadásul évről évre egyre több lesz belőlük. Praktikusan tárolni őket, mutatós módon, nem egyszerű!

Rajzok, a különböző apró kincsek, kisebb és nagyobb játékok, plüssök, legók, ruhák, könyvek, füzetek, újságok, tanszerek, íróeszközök. Mindezeket úgy eltenni, hogy könnyen elő lehessen venni őket, mégse legyenek szem előtt, mindeközben mutatós maradjon a gyerekszoba, nem könnyű! Ehhez nyújtunk most segítséget, pár tippel.

Tippek megfelelő tároláshoz a gyerekszobában

Praktikus szem előtt tartani, hogy  kevesebb játék, kevesebb szanaszét heverő kacattal egyenlő. A sok kis apróság, elől lévő játékkal könnyebb rumlit, rendetlenséget okozni a gyerekszobában. Rendszeres selejtezéssel és megfelelő tárolókkal viszont megoldható a rend a gyerekszobában is.

– Az apró legók, kockák, kisautók, műanyag mütyürök tudják a legtöbb bosszúságot okozni, ha rendrakásról és tárolásról van szó. Tárolódobozokkal „eltüntethetjük” őket. Szebbnél szebb, mutatós tárolódoboz kapható, mely még éke is lehet a gyerekszobának.

– Mindent elnyelő henger, puff, kosár, mely tároló is egyben? Nagy faláda, mely mutatóssága mellett ülőalkalmatosság és tárolóhely is egyben? Könnyebb a rendrakás, ha ehhez van elegendő tároló eszközünk. Legyünk kreatívak, használjunk ki minden rendelkezésre álló felületet. Ágy alatt, az ágyneműtartóban is kialakíthatunk kihúzható tárolót. Szekrény tetejére, polcra is helyezhetünk mutatós tárolókat, dobozokat. Babzsákból is kapható már olyan, melynek tároló funkciója is van.

– Különböző sarokpolcokon, állványokon is tarthatunk gyerekjátékokat.  Viszont figyeljünk arra oda, hogy csak olyan dolgok kerüljenek rá, például könyvek, mindennapos használati tárgyak, rendszeresen használt játékok, társasok, melyek rendezett, szép látványt nyújtanak és könnyen tisztán tarthatóak.

– A különböző fényképek, képek feldobják a gyerekszoba hangulatát, ugyanakkor nagyszerűen dekorálnak is. Viszont ha túl sok van kihelyezve polcra, szekrényre, asztalra, akkor rendezetlen hatást kelt. Helyette inkább készítsünk egy nagy kollázst a falra, vagy egy nagy fényképtartóba helyezzük a képeket.

– Falra, szekrényre, ágyra, az ajtóra akasztható tárolók, fali tárolók, függő rekeszek, akasztók is nagy segítséget jelenthetnek a rendrakásban.

– A plüssállatok nagy fejtörést okozhatnak, hiszen a kisgyermekek kedvencei, sokszor legszívesebben az összessel együtt aludnának. Viszont érdemes valami olyan helyet találni nekik, mikor nincsenek használatban, melyben nem porosodnak.

– A szekrények és fiókok tartalmát is érdemes dobozolni, rekeszeket, tárolókat használni hozzá, vagy úgy elhelyezni mindent, hogy könnyebben megtalálja a gyermek a keresett tárgyat, ruhadarabot.

– Az egyre szaporodó gyerekrajzok szintén sarkalatos pontok a rendrakásban. A kedvenceket lehet rajztáblára feltűzni vagy képkeretbe feltenni a falra. A többit lefűzős mappába érdemes tárolni a rendezettség jegyében.

– A ceruzákhoz, tollakhoz, zsírkrétákhoz asztalra helyezhető tartókat javaslok.

Nem könnyű a gyerekszobában rendet tartani, de néhány kreatív ötlettel megoldható, hogy mindennek meglegyen a pontos helye.

Fotók: Freepik

Tárolás, rendszerezés, rendrakás témában hamarosan több tartalom is elérhető lesz az oldalunkon.

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×