Dark Mode On / Off

Még két hétig írhatod alá a petíciót az agrártámogatásokért

Fotó: Pixabay

Kellemetlen előrejelzések és emelkedő árak: A KAP reform következménye miatt drágulnának az élelmiszerek, szűkülne a kínálat, illetve kétes eredetű és minőségű import élelmiszerek lepnék el a hazai és az európai piacot. – figyelmeztet az AgroTrend.

Pár hete forog közkézen már az a petíció, melyet minden agrárrendezvények, falugazdásznál alá lehet írni a mezőgazdaságunk védelmében. Meglepő, de a vártnál nagyobb az érdeklődés, így két héttel tovább, 2019. május 17-ig lehet csatlakozni a magyar gazdák petíciójához. Az aláírásgyűjtést a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és aMagyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége februárban indította azzal a céllal, hogy megvédje a magyar gazdák érdekeit Brüsszel tervei ellen. – írja az AgroTrend. – Brüsszel hiába tagadja, csökkenteni akarja az agrárpénzeket, hogy azt a migránsoknak adják. Áll az AgroTrend mai hírében.

Természetesen (poltitikamentességgel együtt) az biztos, hogy a magyar mezőgazdaságnak szükséges, hogy régi fényéhez talpra álljon, így a támogatások megvonásával még kevesebb esélye lehet a pályázni kívánóknak. Ezzel egy időben a hazai támogatási rendszer elsősorban a nagyobb gazdaságoknak kedvez, a kistermelői, félhektáros vagy egy hektár alatti gazdaságokat nem támogatja. Bízzunk benne a jövőben a kisebb gazdaságoknak is tere lesz a hazai piacon.

A kezdeményezés annyira népszerű lett, hogy a NAK mellé a
Magyar Kereskedelmi és Iparkamara is csatlakozott.
Máig már több mint 181.193 aláírás gyűlt össze.

A petíciót ITT LEHET ALÁÍRNI, VAGY A
http://www.peticioamagyargazdakert.hu/ OLDALON.

Oldalunk, a Kertportál Média Csoport továbbra is elhatározódik a különböző szélsőséges nézetektől, kizárólag az aktuális mezőgazdasági helyzet tényállásairól adunk hírt, ahogy azt eddig megszokhattátok.

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény

You have successfully subscribed to the newsletter

Hupsz....valami elromlott. Kérjük, próbáld újra! :)

A Kertportál az általad ezen az űrlapon megadott információkat arra használja, hogy kapcsolatba lépjünk veled, valamint frissítéseket és kertészeti tippeket küldjünk neked.