Dark Mode On / Off

Mesés látnivalók hazánkban!

Hegyestű

Egy izgalmas kirándulás, szép helyszín nem csak nagyszerű kikapcsolódási lehetőség, hanem feltölti az ember lemerült elemeit is jó ideig. Ma pont ilyen, igazán mesés látnivalókkal, helyszínekkel érkeztem a szokásos, heti ajánlóban.

Meseerdő

Fejér megyében, Etyek és Botpuszta között található a Meseerdő. A környék a filmgyártásról és a nemzetközi hírű bortermeléséről, a turizmusáról ismert, de érdemes ellátogatni a Meseerdő miatt is. A meseerdő tényleg igazán mesés helyszín pihenésre, vagy egy kiadós sétára. Pihenőhelyek, lombkorona szintjén elhelyezkedő pavilon, tanösvény, játszótér, gyógynövénykert, erdei pavilon és egy mesés erdei tó tündérrózsákkal, apró szökőkútjaival gyönyörű látványt nyújt, 4,3 Hektár területen. Kiváló helyszín nyári erdei iskolai programok lebonyolításához, esküvőkhöz, csapatépítő programokhoz, születésnapokhoz is. A hely fő különlegessége a kőrisek, akácok ligete, mely biztosítja a különleges erdei klímát és a friss levegőt.

Keleméri Mohos-tavak

Észak-Magyarországon a Heves-Borsodi-dombságnál található Keleméri Mohos-tavak Természetvédelmi Terület. Az Aggteleki Nemzeti Park kezelésben van a mesés látvánnyal, friss levegővel, egyedi növényvilággal büszkélkedhető fokozottan védett terület. Azért is mesés helyszín, mert másfél méter vastagságban tőzegmoha alkotja szőnyegszerűen a földet. Mintha egy elvarázsolt világban lennénk, ahol egy-egy tündér is előléphet bármikor. Két láp alkotja a Mohos-tavakat.

Nagymohos mintegy 320 méter hosszan fekszik, és a legnagyobb szélessége 110 méter. Ezzel szemben a Kismohos csak 350 méter hosszúságban és a legnagyobb szélessége 55 méter nem haladja meg. Az egyedülálló természeti látnivaló lejtőcsuszamlással keletkezett, vizét csak a csapadék és talajvíz táplálja. A terület tőzegmohalápjainak és természetes növénytársulásainak megóvása, fenntartása fontos feladat és nagyon egyedi. A két tőzegláp mentén halad el az Országos Kéktúra útvonala is, érdemes meglátogatni.

Fotó: Civertan, Wikipédia

Hegyestű

Hegyestűegy tanúhegy Veszprém megyében, a Balaton-felvidéken, Zánka mellett. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén helyezkedik el. Azért különleges, mert a Szent György-vonalak itt találhatók.Sokan úgy tartják, gyógyító energiákat árasztanak, kedvező rezgést magukból. De ha nem is igaz, gyönyörű a környék, érdemes körbejárni.

Magassága eléri a 338 métert. Korábban a hegy 5-6 millió éve működő tűzhányó volt, az akkori bányászati munkálatok során láthatóvá vált a vulkán belseje. Majd a bányászati munkák befejeztével megmaradt az igencsak érdekes, tűre emlékeztető, bazaltoszlopos felületű hely. A tetején Árpád-kori cserepeket, és falgyűrűt találtak.

Olvasd el korábbi cikkünk is, mely szintén ilyen csodahelyekről szól.

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
40 vélemény
×