Dark Mode On / Off

Légtisztító a lakásban

légtisztító

A légtisztító a lakásban akkor lehet érdekes, ha olyan helyen lakunk, ahol nincs lehetőségünk mindig szellőztetni. A technika korában már erre is van megoldás.

A tiszta levegőjű lakás lételeme az embernek és a tiszta levegőre szükségünk van, mint egy falat kenyérre. De sajnos manapság nem mindenkinek adatott meg, hogy napjában többször szellőztessen vagy épp hogy erdőre néző kégliben lakhasson. Ebben nyújt segítséget a légtisztító a lakásban.

Mobil, kompakt gépek

A mobil, kompakt kis gépek, mint otthoni légtértisztító masinák az utóbbi években egyre elterjedtebbek. Emellett jelentek meg az un. intelligens eszközök is, melyek akkor kapcsolnak be, ha a határértékeket a beállított mérőértékeknél beállítjuk.

A nagy gyártók élen járnak

A nagyobb márkákban is találunk már ilyen intelligens kompakt gépet, mint például a Philips esetében. A gépek egy részét magunk is kipróbálhatjuk, mert pár napra kölcsönvehetőek.

Ahogy a páramentesítőknél is, itt sem kell komolyabb műszaki ismeret a beüzemeléshez. Egyszerűen kezelhető és okos gombokkal teli készülékeket lehet kapni, melyeken gyerekjáték beállítani a kívánt elvárást.

Annyira okos, hogy az eszed megáll

Bár nem először hallani, hogy a mosógép kommunikál a TV-vel és a mobiloddal, de most a légtisztítók között is találni ilyet. A Philips 4000i ezt is tudja, de hogy persze minek, azt mindenki döntse el maga.

“A készülék ugyanis rendelkezik beépített WiFi-egységgel, ennek köszönhetően csatlakoztatható a helyi hálózathoz, és ennek révén egyszerűen csatlakoztatható egy Android vagy iOS operációs rendszert futtató okostelefonhoz egy ingyenesen letölthető app, a CleanHome+ révén. A már említett applikáció magyar nyelven is kommunikál, átlátható, felhasználóbarát. Amellett, hogy itt beállítható egy csomó minden részletesen az üzemmódtól kezdve az időzítésen át a távoli vezérlésig, átfogó képet kaphatunk a lakásunk levegőjének minőségéről.” – írja az egyik blogger a termékről.

De miért is jó ez? A pollenek, mérgező anyagok, mikronméretű részecskék, különféle gázok arányát a levegőben méri a légtisztító, így minden bekapcsoláskor intelligensen ehhez igazodó programokat futtat le.

A legtöbb gépben az előszűrő felfogja a port és a hajszálakat, majd az aktivált szénszűrő eltávolítja a káros gázokat és a kellemetlen szagokat. Mindezek után a NanoProtect HEPA technológiájú szűrő felfogja az ultrafinom, mindössze 0,003 mikron méretű részecskéket. Emellett a levegőből képesek a jobb gépek kiszűrni a vírusokat, gombákat, baktériumokat és akár a poratkákat is a szálló porból.

OLVASS TOVÁBB:

Van mit tanulni a méhektől

CSATLAKOZZ FACEBOOK OLDALUNKHOZ még több érdekes tartalomért!

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×