Dark Mode On / Off

Átfolyós vagy tárolós vízmelegítő? Segítünk!

Melegvíz előállítására minden háztartásban szükség van. Ez tény. A kérdőjelek akkor születnek meg, amikor döntést szeretnénk arról hozni, hogy miképpen jutunk majd hozzá a kívánt hőmérsékletű vízhez.

Talán elsőre nem is érezzük, milyen fontos jó döntést hozni. Márpedig tudni érdemes: egy nem nekünk megfelelő vízmelegítő kiválasztásával akár évekig érhet minket bosszúság. Bosszúság a nem elég meleg, vagy éppen nem elégséges mennyiségű víz miatt, a vízmelegítő mérete vagy kinézete miatt… Fontos tehát idejében átgondolni legfőbb szempontjainkat!

Ahogyan a legtöbb munkálat megkezdésekor, úgy a bojler szerelésénél is az első lépés a tervezés. A tervezéshez figyelembe kell vennünk az igényeinket, a rendelkezésünkre álló helyet, a felhasználási szokásainkat. Érdemes időt szánni a kérdések alapos átgondolására, hiszen ezzel rengeteg munkát (és bosszúságot) spórolhatunk meg magunknak.

A kényelmetlenségek elkerüléséhez tudnunk kell az igényeinkről beszélni, hiszen még a legjobb szakemberek is ennek mentén tudnak csak megfelelő vízmelegítőt javasolni.

Az igényeinken túl ismernünk kell azt is, hogy az otthonunkban milyen körülmények adottak, hiszen ez alapján érdemes választanunk átfolyós- és tárolós vízmelegeítő között.

Az átfolyós vízmelegítő ellátása ugyanis könnyen esetleges lehet, amennyiben nem biztosított az állandó hálózati víznyomás vagy gáznyomás. Ráadásul akkor sem lesz megfelelő, hosszútávú választás, ha felhasználói igényünk vélhetően változni fog az elkövetkező években.

Érthető okokból akkor sem lesz megfelelő választás számunkra az átfolyós vízmelegítő, amennyiben több melegvíz vételi helyet szeretnénk ellátni egy készülék segítségével. Hiába szeretnénk egységnyi időn belül több vizet felhasználni, ha nincs olyan eszközünk, ami a megnövelt mennyiséget elő tudja állítani. Ennek megfelelően elsősorban nem fürdéshez vagy zuhanyzáshoz, inkább mosogatáshoz lesz megfelelő választás.

Előnyeként azonban fontos megemlíteni a felfűtési időt, hiszen szinte azonnal hozzájuthatunk a kívánt hőmérsékletű vízhez.

kertportal.hu-webkazan-meddig-mukodik-napelem

A tárolós vízmelegítő más működési elven lát el minket melegvízzel. Összegyűjti és tárolja a vizet, és általában nagy méretének köszönhetően egy teljes család vízellátása megoldható általa.

Néhány fős családnak, egy fürdőszobával, vagy éppen konyhába szerelve elegendő és jó megoldás lehet az átfolyós rendszerű kazán, más esetekben azonban érdemesebb inkább a tárolós verziót választani.

tárolós vízmelegítő ráadásul alacsonyabb kiépítési költséggel és fogyasztással is bír, így nem csak a kívánt mennyiségű vízhez juthatunk hozzá könnyedén, de hosszútávon a pénztárcánk is fellélegezhet választásunktól.

Képek forrása: webkazan.hu

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×