Dark Mode On / Off

Már lehet pályázni a fagykár elleni gépek beszerzésére

fagykár elleni gépek

A Vidékfejlesztési Program keretében 5 milliárd forint keretösszeggel meghirdetett pályázati kiírás lehetőséget biztosít a fagykárok elleni berendezések és technológiák beszerzésére. A felhívás november 17-től él a www.palyazat.gov.hu oldalon.


A tavaszi fagykárok jelentik az egyik legnagyobb termesztési kockázatot, különösen a gyümölcstermesztésben, ahol a fagykár fokozottabban jelentkezik. A meteorológiai előrejelzések szerint sajnos a szélsőséges időjárási események szaporodása várható a jövőben, így a fagyok elleni védekezés szerepe felértékelődik.


A termésbiztonság növelése érdekében kiírt pályázat lehetőséget biztosít például a rögzített vagy mobil légkeverő berendezés, az autonóm hőtermelő berendezés vagy a vontatott hőtermelő gép beszerzésére. A felhívás keretében igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege maximum 100 millió forint lehet.

Ajánlott cikkek

You have successfully subscribed to the newsletter

Hupsz....valami elromlott. Kérjük, próbáld újra! :)

A Kertportál az általad ezen az űrlapon megadott információkat arra használja, hogy kapcsolatba lépjünk veled, valamint frissítéseket és kertészeti tippeket küldjünk neked.