Dark Mode On / Off

Könyv: Gyógyteák könyve

Sok évvel ezelőtt még a Maria Treben könyvekért rajongtunk a gyógynövényterápiák kapcsán és bár ma is a legszélesebb körben a Treben könyvek azok, amik elfogadottak, mégis találtunk egy sokkal színesebb és összhatásában jobb könyvet a gyógynövényekről.

Molnárné Juhász Ágnes: Gyógyteák könyve – Házi praktikák

Már a borítón megakad az olvasó szeme, hiszen a rajzolt képeket végre itt is átvette az élethű fényképek sokasága, így a mezőn járva is könnyűszerrel felismerhetőek lesznek a gyógy- és aromanövények.

A gyógynövények drogjai és hatóanyagairól is részletes leírást kapunk, ami a gyógyászatban betöltött szerepük miatt igen fontosak.

TUDTAD? A gyógynövények gyógyászatban használt részeit nevezzük drogoknak, mint a levél, gyökér, virág.

A gyógynövényes tasakokon is ezt olvashatod: pl. Calendula flos – vagyis a körömvirág virágja.
Rengeteg jól felismerhető kép, ami segít a tájékozódásban

A gyógynövények gyűjtésének külön módja van, a Gyógyteák könyve ki is tér erre részletesen. Ha valaki érdeklődik a gyógynövények iránt, akkor biztos sokat olvasott már arról, hogy milyen napszakban, milyen Hold-állásnál kell a gyógynövényeket begyűjteni ahhoz, hogy a legideálisabbak legyen a fogyasztójuk számára. Ilyen és hasonló kérdésekre is választ kapsz a könyveben.

A növényleírások segítenek a tájékozódásban

Házilag is könnyűszerrel nekiláthatunk a gyógynövények szárításának, viszont nem mindegy, hogy hogyan végezzük. A helyes szárítás minőségi szempontból is fontos, így ha erre keresed a választ, akkor a könyvben megtalálod.

A tárolás és a termesztés mellett gyógynövény receptekkel is találkozol az olvasás során, ami segít abban, hogy alapvető gyógyteákat akár magad is össze tudj állítani. Mivel gyógyteát betegségeknél fogyasztunk, így pár klasszikusra is kapunk választ.

A KÖNYVET NÁLUNK IS MEGVÁSÁROLHATOD, HA MÉG NINCS MEG A KÖNYVTÁRADBAN!

Most minden megrendelt könyv mellé meglepetést adunk! 🙂

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×