Dark Mode On / Off

Jön a hideg, vedd elő a fátyolfóliát!

Erős lehűléssel köszöntjük a hétvégét és az átlagos májusi hőmérséklet után egy jégesővel és viharos széllel tarkított hideg hétvége jön térségünkbe nyugatról.

Az Alföldön lesz a legmelegebb, délután 22-24 fok is lehet, miközben északnyugaton csak 15-17 fok körül alakul a csúcshőmérséklet. A nyugati-délnyugati szél sokfelé felerősödik, főként zivatarok idején viharossá fokozódik. – írja a legolvasottabb időjárásjelentő, az Időkép.hu

Ahogy a hideg, sarkvidéki eredetű légtömeg megérkezik országszerte az éjszakai hőmérséklet akár fagypont közeli is lehet egyes térségekben. Ez éjjelente a 2-4 ˘C fokot jelenti, ami a mediterrán fűszernövényeknél például “megfázást” eredményezhet. Célszerű a már kiültetett palántákat fátyolfóliával védeni a hirtelen lehűléstől.

Fotó: Wxcharts.com

A nagy széllökések elől érdemes az ampolnás növényeket leakasztani és szélvédett helyre tenni, a mediterrán dézsás növényeket a házfalak mentére költöztetni.

A fiatal telepítésű gyümölcsfákat, ha eddig még nem tetted meg, szintén érdemes támoszlophoz kötni.

Mit tudsz tenni még?

Mivel az eső nélküli szél gyorsan szárítja a talajfelszínt, így a nedvesen tartott talajtakarás is mind a beleültetett növényeket, mind a talajt is védi a kiszáradástól és a homokos por hömpölygésétől. A talajmegújító kertészkedés ebben is nagy segítséget jelent ilyen időjárás esetén.

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×