Dark Mode On / Off

Így segítik egymást az emberek: az összefogás ereje

társadalmi összefogás korona vírus idején

Bármennyire is pánikkeltéssel indult az egész, mostanra gombamód szaporodnak a társadalmi összefogások. Az összefogás ereje lesz az, ami várhatóan meghozza a várt eredményt is.

Egyre több olyan civil szerveződés jelent meg, ami eddig teljesen már környezetben mozgott, más szegmensben tevékenykedett és mégis az összefogás ereje által érzik ők is, hogy végre itt az idő, ők is tehetnek valamit a hétköznapi közemberekért, a nyugdíjasokért.

Magánemberek is segítenek egymáson!

Fiatalok kezdik el észrevenni, hogy az idős emberek kiszolgáltatottak és csak az elmúlt két napban több ismerősünk írta ki saját közösségi oldalára, hogy a környezetében élő idős emberek számíthatnak rájuk. Hívják őket bizalommal és elmennek helyettük a gyógyszertárba, bevásárolni, csekkjeiket feladni.

Ők lesznek azok a hétköznapi hősök is, akik eddig teljesen más életet éltek, viszont megérezték azt, hogy ha csak kicsit is, de tudnak segíteni és jót tenni.

Balatoni szálláshelyek és a felszabadult kapacitásuk az összefogás erejében

Igy reagálta le az egyik balatonlellei szálloda a kialakult helyzetet:

https://www.facebook.com/hellobalatonlelle/photos/a.928746340573323/2864681310313140/?type=3&theater

Mit tudnak tenni a hazai őstermelők és kistermelők?

A Piacra Járni Menő Mozgalom Facebook oldalán igyekszik összegyűjteni a működő piacokat, termelői szerveződéseket, szatyorboltokat, kosárközösségeket és minden olyan házhozszállítással foglalkozó magyar vállalkozást, aki a hazai termelőktől szerzi be portékájukat.

Ameddig a termelői piacok működnek, megy a tömegközlekedés és mindenki a saját környezetében ésszerűen és higgadtan kezeli a helyzeteket, addig várhatóan minden rendben is lesz.

Ne pánikolj!

Az elmúlt órákban rengeteg üzenetet kaptunk “biztos forrásokról” és “álhírekről” és ezúton szeretnénk megkérni titeket, akik a kertészkedésben, a hobbikertészetben járatosak vagytok és közelebb vagytok a természethez, hogy ne keltsetek pánikot. Ne dőljetek be az álhíreknek és kizárólag olyan felületekről informálódjatok, melyek megfelelnek a valóságnak. Oldalunkon nem fogunk ezzel kapcsolatban semmilyen információt megosztani, így kérlek Ti se tegyétek meg nálunk komment szinten sem!

Ha segíteni szeretnél, mit tudsz tenni?

Ha valóban segíteni szeretnél, akkor biztosan vannak olyan civil szervezetek a Te környezetedben is, ahol tudsz csatlakozni. Kérdezz utána a szeretetszolgálatoknál, családellátó szolgálatoknál. Nagyon sok helyen küzdenek a házhozszállításban dolgozó cégeknél kapacitáshiányban. Nézd meg egyéni kompetenciáid alapján, miben tudsz embertársaidon segíteni és tedd meg!

Mi is vállalunk házhozszállítást, tehát ha vetőmagot szeretnél rendelni, virághagymát, kertészdobozt vagy bármi olyat, amiben állhatunk rendelkezésedre, akkor bátran rendelj!

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×