3 gyógynövényes natúrkozmetikum házilag

3 gyógynövényes natúrkozmetikum házilag

Ha régi olvasónk vagy, akkor biztos találkoztál már natúr receptjeinkkel, amikor nekiláttunk házi kencét gyártani. Most összeszedtük a mi kedvenceinket!

Természetes natúrkozmetikumokat már nagyanyáink is készítettek házilag, ráadásul előszeretettel használták a konyhakerti és gyógynövényeket is. Annak akinek van saját kertje előnyben van, mert tud olyan alapanyagokat is megtermelni hozzá, amire szüksége lehet a krémek elkészítésénél, mint pl. a körömvirág. De arra mindig figyeljünk oda, hogy vegyszermentesen termeljük a kencéknek (és gyógyteáknak) szánt növényeket.

Kézápoló krémekből a kedvenc receptünk

Téli lábmelegítő krém

Télen nekünk is mindig fázik a lábunk, főleg, ha sokat kell kint lenni a hidegben, ami mezőgazdászoknál gyakran előfordul. Ezért éveken keresztül kerestünk olyan házi kencét, ami pont a láb- és kézmelegítésre való, de mégsem ragad, könnyen beszívódik és olyan összetevőket tartalmaz, ami természetes, táplálja a bőrt, puhítja.

Leégett bőrre is van receptünk!

Nyáron sokszor leégünk a tűző napon és akkor a hideg tejfölt ajánlják a legtöbben, bár ezzel vannak kétségeink. Sokáig kutattunk mit lehetne mégis készíteni a fájó bőrfelületre és így találtuk meg a zöldpropoliszt.

Természetesen a legjobb sokszor, ha 100%-os illóolajokat használsz a házi kencékhez.

Mindig 100%-osan tiszta olajokkal dolgozz, mert az egészséged szempontjából ez ad egy alapbiztonságot is.

Ha a házi natúrkozmetikumokhoz tároló edényeket keresel, akkor a Cosmio oldalán is rengeteget találsz.