Dark Mode On / Off

Vess körömvirágot!

A körömvirág egy rendkívül hasznos gyógy- és aromanövény, emellett szép dísznövény is.

A körömvirág az egyik legkedvesebb kerti egynyárink, hiszen rengeteg gyógynövénytea alapja, kézkrémeket, gyógyolajokat lehet belőle készíteni, ráadásul nagy díszítő erejének köszönhetően a parasztkertektől egészen a modernekig igen kedvelt dísznövény is.

A magokat magad is begyűjtheted az elvirágzás után – ha már beértek, és a következő évben ezekből a magokból vethetsz. Több színárnyalatú fajtát (a sárgák különböző árnyalatait) lehet kapni kereskedelemben is már kész palántaként, de vetőmagként is.

A termesztés menete:

Vetés

A vetést általában februártól kezdve végezzük.

A csírázás optimális hőmérséklete 15oC. A csírázás kb. 10-14 napot vesz igénybe.

Termesztés

A termesztés során tartsunk kb. 8-12oC-ot. Biztosítsunk szellős és világos körülményeket. Ültessünk 9 cm-es cserépbe 1 növényt, illetve nyári cserepes termesztés esetén 10-11 cm-es cserépbe 2-3 növényt.

Májusi ültetés esetén szabadföldön is megnevelhető. Szükség esetén növekedésszabályozóval kezelhetjük (0,3%-os Alar).

A kultúra időtartama

A vetéstől számítva kb. 2-3 hónap.

Még most sem késő szabadföldbe elvetni, hiszen a meleg idő közeledtével hamar szép növényeket nevelhetünk akár magról is, így bátran kezdj hozzá még ma!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény

You have successfully subscribed to the newsletter

Hupsz....valami elromlott. Kérjük, próbáld újra! :)

A Kertportál az általad ezen az űrlapon megadott információkat arra használja, hogy kapcsolatba lépjünk veled, valamint frissítéseket és kertészeti tippeket küldjünk neked.