Dark Mode On / Off

Gyógynövényes natúrkozmetikum házilag

Mentás natúrkozmetikum házilag

Ha régi olvasónk vagy, akkor biztos találkoztál már natúr receptjeinkkel, amikor nekiláttunk házi kencét gyártani. Most összeszedtük a mi kedvenceinket! Gyógynövényes natúrkozmetikum tippeket hoztunk!

Természetes natúrkozmetikum már nagyanyáink idejében is kedvelt volt, ráadásul előszeretettel használták a konyhakerti és gyógynövényeket is. Annak akinek van saját kertje előnyben van, mert tud olyan alapanyagokat is megtermelni hozzá, amire szüksége lehet a krémek elkészítésénél, mint pl. a körömvirág. De arra mindig figyeljünk oda, hogy vegyszermentesen termeljük a kencéknek (és gyógyteáknak) szánt növényeket.

Jöjjenek a mi kedvenc gyógynövényes natúrkozmetikum receptjeink!

Kézápoló krémekből a kedvenc receptünk

Téli lábmelegítő krém

Télen nekünk is mindig fázik a lábunk, főleg, ha sokat kell kint lenni a hidegben, ami mezőgazdászoknál gyakran előfordul. Ezért éveken keresztül kerestünk olyan gyógynövényes natúrkozmetikum megoldást, ami pont a láb- és kézmelegítésre való, de mégsem ragad, könnyen beszívódik és olyan összetevőket tartalmaz, ami természetes, táplálja a bőrt, puhítja.

Leégett bőrre is van receptünk!

Nyáron sokszor leégünk a tűző napon és akkor a hideg tejfölt ajánlják a legtöbben, bár ezzel vannak kétségeink. Sokáig kutattunk mit lehetne mégis készíteni a fájó bőrfelületre és így találtuk meg a zöldpropoliszt.

Természetesen a legjobb sokszor, ha 100%-os illóolajokat használsz a házi kencékhez.

Mindig 100%-osan tiszta olajokkal dolgozz, mert az egészséged szempontjából ez ad egy alapbiztonságot is.

Fontos megjegyezni, hogy ha házilag készítesz natúrkozmetikumot, akkor mindig rendkívül fontos a minőségi alapanyag. Ne add alább! Ez azért is fontos, mert az egészségedről is szó van és nagyon nem mindegy, mit kensz magadra, családodra.

Legyél tisztában az allergiáiddal! Csak akkor használj egy-egy gyógynövényt, ha nem vagy rá érzékeny, nem vagy rá allergiás. Érdemes néha bőrtesztet végezni, mert az ember változik és az allergiák is sok esetben az aktuális egészségügyi állapottól függenek.

Ha van régről bevált recepted, akkor is érdemes időnként ezt letesztelni, mert mindenki változik és sokszor egy-egy allergia életünk során később az életjelet magáról. Ezekre érdemes odafigyelni.

A másik fontos tényező, hogy mindig hozzáértőtől tájékozódj az illóolajok vagy gyógynövények használatáról. Keress számodra hiteles szakembert, aki nem elsősorban eladni akar neked, hanem valóban segít a megfelelő illóolaj vagy gyógynövény kiválasztásában, hozzátéve azokat a fontos egyéb tudásokat, ami elengedhetetlen ilyenkor. Nem minden illóolajat és gyógynövényt lehet jól párosítani, keverni. Egy jó szakember tudja. Ráadásul felhívja arra is a figyelmed, hogy egyes esetekben kisgyermekeknél mire kell ügyelni.

Kérdésed van a témában? Csatlakozhatsz is Facebook zárt csoportunkhoz, az Illóolajos csevegőhöz, ahol MLM-mentesen tudsz kérdezni, tudunk ajánlani termékeket is akár szakértőktől.

NÉZZ KÖRBE A BOLTUNKBAN IS!

Ajánlott cikkek