Ha tél, akkor cudar hideg, és fázós tappancsok. De nem kell aggódni, hiszen van rá megoldás! Kevertünk egy fantasztikus krémet, amit minden reggel és este használunk és a hideg tappancsok, kezek megmelegszenek és még táplálja is a bőrt!
A recept csupa téli finomságból áll és az ayurvéda alapjaira épül.
Recept:
5 ek. kókuszzsír
2 nagyobb alma
1 tk. fahéjőrlemény
1 kk. chilipor
2 ek. reszelt gyömbér
Melegítsd fel a kókuszzsírt, reszeld bele az almát, tedd bele a többi hozzávalót és forrald alaposan fel, de vigyázz, nehogy leégjen. Akkor jó a krém, ha már az alma teljesen szétfőtt benne, és elkezd a keverék besűrűsödni. Ekkor vedd le a tűzről, szűrd át egy közepes lyukú szűrővel, hogy elsősorban csak a krém maradjon.
Célszerű kisebb befőttesüvegbe tenned, hogy jól lezárható legyen. Hűtőben legalább egy évig eláll, így ha túl sokat készítettél, még a köetkező télre is lesz elegendő lábmelegítő krémed.
Borítókép: Pexels