Dark Mode On / Off

Három tipp arra, hogyan válassz tökéletes ékszert ajándékba

Az ékszer mindig jó ajándék, főleg, ha egy hölgynek választunk. Valószínű kevés olyan hölgy létezik ugyanis, aki ne örülne egy szépséges ékszernek. Viszont nagyon nem mindegy, milyen típust nézünk ki a megajándékozni kívántnak. A következő három tipp segít megtalálni a megfelelőt.

1. Figyeljük meg, milyen ékszereket hord az illető

Sok ékszeres cikk szól arról, hogy milyen stílusú ékszert érdemes választani. Viszont vakon sose vásároljunk ékszert ajándékba, még akkor sem, ha úgy tudjuk az illetőről, hogy minden ékszert szeret. Figyeljük meg a megajándékozni kívánt stílusát és hordott ékszereit. Visszafogottan öltözködik és csupán egyetlen gyűrű díszíti az ujját? Akkor visszafogott, diszkrét ékszert válasszunk, míg a strasszköves szépségeket inkább kerüljünk. Ha viszont azt látjuk, hogy fülbevalót, karkötőt és sok gyűrűt visel, akkor lehetünk bátrabbak, és például egy merészebb köves gyűrűt is választhatunk neki, gyarapítva ezzel a gyűjteményét.

2. Arany vagy ezüst? Nagyon nem mindegy!

Az aranyra mindenki befektetésként is gondol, ezért nagyon népszerű például ballagási vagy szülinapi ajándékként. Az értékes aranyékszernek pedig nincs párja. Viszont ebben az esetben is figyeljük meg, hogy a megajándékozni kívánt milyen ékszereket visel. Ha ezüstöt látunk rajta, akkor nem érdemes sárgaarany ékszert vásárolni. Inkább fehéraranyat nézzünk. Ugyanakkor sok értékes ékszert találunk az ezüst ékszer típusok között is. Például választhatunk olyan ezüst dizájner ékszert, aminek a különleges csiszolása vagy a belefoglalt kő adja meg a magas értékét. Nem kell tehát minden áron aranyban gondolkodnunk, főleg ha a megajándékozni kívánt láthatóan imádja az ezüstből készült ékszereket.

3. Milyen legyen az ékszer stílusa?

Egy ékszer sokféle stílusban készülhet. A modern minimalistától kezdve a filigrán vintage hatásúig szinte bármilyen lehet. Ha ajándékba szánjuk, mindig próbáljuk meg valahogy a megajándékozni kívánt stílusához igazítani azt. Ha az illető például sportosan öltözködik, akkor az a legjobb, ha egy modern, minimalista ékszert választunk számára. Ha pedig kedveli a klasszikus eleganciát, akkor akár egy antik hatású ékszertípust is választhatunk.

Borítókép: Talajekszert.hu

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×