Dark Mode On / Off

Itt az ideje a tavaszi nagytakarítás elvégzésének!

Tavaszi nagytakarítás Nehezen takarítható helyek a lakásban: a konyhaszekrény is ilyen

Javában tart a #maradjotthon kampány és ilyenkor, mikor az egész család otthon van, akkor két lehetséges eset áll elő: vagy káosz lesz, vagy végre rend. Mi ez utóbbit választottuk!

Kezdjük a tavaszi nagytakarítás elvégzését!

Eddig alig volt idő bármire, most a home office sem úgy alakul, ahogy szeretnénk, a gyerekek lógnak a csilláron is, a konyha szalad, a kamra tele van liszttel és cukorral, no meg wc-papírral. Ez a leggyakoribb standard ma. Mi lenne, ha a káoszból rendet csinálnánk?

Ilyenkor van viszont idő a tavaszi nagytakarítás kivitelezésének!

Fürdőszoba, csempemosás

Mikor mostad le legutóbb a csempét? Vegyél kezedbe egy tiszta fehér rongyot, nedvesítsd be és csak húzd végig a csempén! Rögtön motivált leszel, ráadásul kénytelen is leszel nekilátni, mert a tiszta csík a kendő által világítani fog az amúgy tisztának tűnő, de rendkívül poros, koszos csempén.

A kádra, wc-re, mosdóra is ráfér egy takarítás biztosan, ráadásul ha vannak fürdőszobaszekrényeid, akkor most bőven van lehetőség arra, hogy leltározz. A kozmetikumoknak is lejár a szavatossági ideje, így nem árt végignézni és a már nem jókat kidobálni.

Szalad a konyha, dugig étellel

Aki minden nap most nekilátott főzni az eddigi megszokott max hétvégén vmit összedobunkból, az várhatóan jól meg fog lepődni, hogy mindig tele van a mosogató. Egy mosogatógép feloldozás lehet, de a konyhában is neki tudsz állni a tavaszi nagytakarítás elvégzésének. Miért is ne? Inkább, mint a káoszt nézni és még mélyebbre süllyedni benne!

A konyhaszekrényekből előkerül ilyenkor rengeteg olyan élelmiszer, ami hátracsúszott a nagybevásárlás miatt, így érdemes őket előrevenned és azokat megenni először.

Kétféle raktározási elv van: FIFO elv és LIFO elv. A FIFO elvet érdemes követni az élelmiszerek esetében, ilyenkor mindig a szavidőhöz legközelebb állókat tesszük előre és hátra a hosszabb lejáratúakat. Így elkerülhető, hogy ne dobj ki pár hét múlva egy csomó élelmiszert.

Gyerekszoba, hálószoba

Ha most szép az idő, akkor akár az ágyneműk szellőztetésére is van lehetőség. A tavaszi nagytakarítás nekünk mindig ágynemű húzással záródik, amikor a sok porolás után az ágyat is kiporszívózzuk.

A plüssállatkákban is rengeteg por lehet, így érdemes ezt is kirázni, kiporszívózni, szellőztetni. A játékokat válogattasd át a gyerekekkel, hogy amit már nem használnak, tegyétek egy nagy dobozba és akár jótékony célokra is fel lehet ajánlani!

Moss gyakrabban!

Nemcsak a vírus miatt, de azért is: érdemes a mosásra is jobban odafigyelni. Fontos, hogy tiszta ruhákban töltsd a napot még inkább és a szennyes ruhákat ne az ágy mellé, a szennyeskosár mellé gyűjtögesd, mert egyrészt rendetlenül néz ki, ráadásul ilyen időszakban nem is túl higiénikus. Lehetőség szerint moss rendszeresen!

Készítsd el a tökös asztaldíszt is még most ősszel, melynek DIY videóját és leírását is megtalálod az oldalunkon.

HASZNOS TARTALMAKÉRT IRATKOZZ FEL YOUTUBE CSATORNÁNKRA!

Ajánlott cikkek