Dark Mode On / Off

Itt az ideje a tavaszi nagytakarítás elvégzésének!

Tavaszi nagytakarítás Nehezen takarítható helyek a lakásban: a konyhaszekrény is ilyen

Javában tart a #maradjotthon kampány és ilyenkor, mikor az egész család otthon van, akkor két lehetséges eset áll elő: vagy káosz lesz, vagy végre rend. Mi ez utóbbit választottuk!

Kezdjük a tavaszi nagytakarítás elvégzését!

Eddig alig volt idő bármire, most a home office sem úgy alakul, ahogy szeretnénk, a gyerekek lógnak a csilláron is, a konyha szalad, a kamra tele van liszttel és cukorral, no meg wc-papírral. Ez a leggyakoribb standard ma. Mi lenne, ha a káoszból rendet csinálnánk?

Ilyenkor van viszont idő a tavaszi nagytakarítás kivitelezésének!

Fürdőszoba, csempemosás

Mikor mostad le legutóbb a csempét? Vegyél kezedbe egy tiszta fehér rongyot, nedvesítsd be és csak húzd végig a csempén! Rögtön motivált leszel, ráadásul kénytelen is leszel nekilátni, mert a tiszta csík a kendő által világítani fog az amúgy tisztának tűnő, de rendkívül poros, koszos csempén.

A kádra, wc-re, mosdóra is ráfér egy takarítás biztosan, ráadásul ha vannak fürdőszobaszekrényeid, akkor most bőven van lehetőség arra, hogy leltározz. A kozmetikumoknak is lejár a szavatossági ideje, így nem árt végignézni és a már nem jókat kidobálni.

Szalad a konyha, dugig étellel

Aki minden nap most nekilátott főzni az eddigi megszokott max hétvégén vmit összedobunkból, az várhatóan jól meg fog lepődni, hogy mindig tele van a mosogató. Egy mosogatógép feloldozás lehet, de a konyhában is neki tudsz állni a tavaszi nagytakarítás elvégzésének. Miért is ne? Inkább, mint a káoszt nézni és még mélyebbre süllyedni benne!

A konyhaszekrényekből előkerül ilyenkor rengeteg olyan élelmiszer, ami hátracsúszott a nagybevásárlás miatt, így érdemes őket előrevenned és azokat megenni először.

Kétféle raktározási elv van: FIFO elv és LIFO elv. A FIFO elvet érdemes követni az élelmiszerek esetében, ilyenkor mindig a szavidőhöz legközelebb állókat tesszük előre és hátra a hosszabb lejáratúakat. Így elkerülhető, hogy ne dobj ki pár hét múlva egy csomó élelmiszert.

Gyerekszoba, hálószoba

Ha most szép az idő, akkor akár az ágyneműk szellőztetésére is van lehetőség. A tavaszi nagytakarítás nekünk mindig ágynemű húzással záródik, amikor a sok porolás után az ágyat is kiporszívózzuk.

A plüssállatkákban is rengeteg por lehet, így érdemes ezt is kirázni, kiporszívózni, szellőztetni. A játékokat válogattasd át a gyerekekkel, hogy amit már nem használnak, tegyétek egy nagy dobozba és akár jótékony célokra is fel lehet ajánlani!

Moss gyakrabban!

Nemcsak a vírus miatt, de azért is: érdemes a mosásra is jobban odafigyelni. Fontos, hogy tiszta ruhákban töltsd a napot még inkább és a szennyes ruhákat ne az ágy mellé, a szennyeskosár mellé gyűjtögesd, mert egyrészt rendetlenül néz ki, ráadásul ilyen időszakban nem is túl higiénikus. Lehetőség szerint moss rendszeresen!

Készítsd el a tökös asztaldíszt is még most ősszel, melynek DIY videóját és leírását is megtalálod az oldalunkon.

HASZNOS TARTALMAKÉRT IRATKOZZ FEL YOUTUBE CSATORNÁNKRA!

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
40 vélemény
×