Dark Mode On / Off

Az arc fiatalítása műtéti beavatkozás nélkül? Lehetséges!

A kor előrehaladtával bőrünk veszít rugalmasságából, idősebbnek tűnik és ráncok, esetleg bőrhibák, pigmentfoltok alakulhatnak ki rajta. Ennek oka lehet maga az öregedés, a gének, de a káros napsugárzás is. Cikkünkben bemutatunk néhány módszert, amellyel megelőzhető a bőr öregedése, vagy helyreállítható a már ráncos arcbőr is anélkül, hogy kés alá kellene feküdnünk.

Fényvédelem

Nyáron a tűző napon tartózkodva érezzük, ahogy az égeti bőrünket, télen azonban semmit sem érzékelünk a káros UVB és UVA sugárzásból, pedig ott vannak. A nap káros sugárzása nagymértékben hozzájárul a bőr öregedéséhez. Hosszú távon ráncokat és pigmentfoltokat eredményezhet a bőrön, éppen ezért a megfelelő fényvédelem a reggeli rutinunk alapvető része kell, hogy legyen. Pont, mint a fogmosás vagy fésülködés.

Az UVA sugárzás a felhőkön és az ablaküvegen is áthatol, így nem számít, hogy a szabadban tartózkodunk vagy otthon, fényvédőt télen-nyáron használnunk kell, ha meg szeretnénk őrizni arcbőrünk fiatalságát!

Kémiai hámlasztás

Egy másik nagyon egyszerű módszer az arcbőr fiatalon tartására a kémiai hámlasztás. Habár elsőre ijesztően hangozhat, nem feltétlen arról van szó, hogy az arcbőr láthatóan lehámlik. A kémiai hámlasztó láthatatlanul dolgozik, eltávolítja az elhalt hámsejteket, a bőr felső, sérült rétegét elősegítve ezzel az arcbőr frissebb megjelenését és a pórusok tisztulását.

Ehhez a kezeléshez még csak kozmetikushoz sem kell elmennünk, ugyanis a különböző bőrápolási márkák úgynevezett BHA és AHA hámlasztói elérhetők webáruházakban, boltokban is. Az azonban fontos, hogy elsőre használjuk csak kétnaponta, hogy megfigyeljük, bírja-e a bőrünk. Csak, ha minden rendben van, azaz nem látunk semmi változást az arcon, akkor használhatjuk naponta.

Hyaluronsavas ráncfeltöltés

Az előző két módszer inkább megelőző volt, de mi van akkor, ha már jelen vannak a ráncok? Nos, akkor sem kell azonnal ráncfelvarrásra menni. Sebészeti beavatkozás nélkül is kisimíthatók ugyanis. Ilyen eljárás például a hyaluronsavas ráncfeltöltés, melynek során egy a bőrben természetesen is előforduló anyaggal töltik fel a ráncokat egy vékony tű segítségével. Az eredmény, vagyis az ismét sima, ránctalan arcbőr akár 6-10 hónapig is tart, ekkor azonban az anyag felszívódik, így az eljárást szükséges megismételni.

Lóderer Plasztikai Sebészeten ilyen, és ehhez hasonló fiatalító eljárásokat végeznek magas szaktudású és tapasztalattal rendelkező profi szakorvosok.

Fotó: Lóderer Plasztikai Sebészet

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
40 vélemény
×