Dark Mode On / Off

Beltéri növényösszeültetések, dekorációk

beltéri növényösszeültetések

Akárcsak a bútoroknál és a drapériáknál, a növények kaspóval való párosításával is mozgalmas vagy klasszikusan harmonikus elemeket hozhatunk létre. Beltéri növényösszeültetések titkairól elsz szó.

A falfelület és a szögletes formák előterében álló lepkeorchidea (Phalaenopsis Yupin Pearl) élénk foltjaival kellemes és mégis modern hatást nyújt. Annak ellenére, hogy nem a klasszikus orchidea kaspóban tálaltuk, mégis hosszútávon megtartható ebben a kaspóban is. Köztudottan a Phalaenopsis-ok gyökerének szüksége van a fényre, ezért is árusítják átlátszó cserepekben.  Mivel nem szereti, ha a víz megáll alatta, ezért olyan kaspót vagy beültetési módot használjunk, ahol a felesleges vizet ki tudjuk folyatni alóla. Ebben az esetben az átlátszó cserép és a kaspó között kétméretnyi különbség van, így a fény beszűrődik a gyökerekhez. Öntözéskor pár órával később öntsük ki a kaspóból a felesleges vizet.

Számos orchideafaj kapható manapság már, ezért érdemes a megszokott lepkeorchideát leváltani valami különlegesebbel. Lehet bugakosbort (Cattleya), lepkekosbort (Oncidium), ékszerorchideát (Ludisia), Zygopetallum-ot, vagy a papucsorchideát (Paphiopedilum). Az orchidea-féléket fpleg modern hangulatú lakásokba ajánljuk. Ha a növény szereti a lakhelyét, akkor dús virágpompával hálálja meg a gondoskodást.

Ha mégis a Phalaenopsis mellett döntünk, akkor érdemes körbejárni a legjobb lelőhelyeket, ahol igazán különleges fajtákat kapunk. A képen a Phalaenopsis Yupin Pearl fajtája látható, a New Garden kertészet pesti áruházában találtunk rá, akárcsak az ideillő kaspóra.

Az igazi téli virágos szobanövény a már jól ismert ciklámen (Cyclamen persicum). Az évek során a nemesítők nagy munkát fektettek bele az újabb és újabb fajták létrehozásába, ezzel is növelve a kínálatot. Vannak fodrosak, és tiszta vonalúak, tarkák és egyszínűek. Minél bonyolultabb háttér elé kell helyezni a dekorációt, annál egyszerűbb formavilágú kaspóra és virágra van szükség. Ebben az esetben a PVC anyagú fal, ami még közelről sem a régi korok PVC-jének felel meg, egy igen különleges hátteret biztosít a lila árnyalatú kaspónak benne az aranyba öltöztetett ciklámennel.

Borítókép: Pexels

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×