Dark Mode On / Off

Mi az a méhtoxin?

A gyógyászatban egyre elterjedtebb ez a gyógymód, elsősorban reumára és idegbénulásos betegségekre.

Ismeretterjesztő sorozatunk következő részében a méhtoxinról írunk. Lássuk miről is van szó!

A méhméreg színtelen, sűrű, de vízben oldódó anyag, a levegőn hamar megszilárdul. Proteineket, zsírokat, szerves savakat, illó olajokat, különféle ásványi sókat és vizet tartalmaz. A fiatal méheknek több mérge van, mint az idős egyedeknek.

Több mint 67 különféle hatóanyagot tartalmaz, ezek közül az egyik legfontosabb a hisztamin. A hisztamin bőrpírt okoz, és megnyitja a kapillárisokat. A kezelés megkezdése előtt allergiatesztet kell végezni, ugyanis a kezelt betegek legfeljebb 5%-ánál erős allergiás reakciót válthat ki. Ezért ezt a kezelést bízzuk orvos-természetgyógyászra, aki ilyen esetben gyors és hatékony segítséget tud nyújtani.

A legjobb alkalmazási módszer a méhekkel való közvetlen kezelés, mert a friss méhméreg a legjobb hatású. Reumás ízületi gyulladásban, degenerált kopott ízületek kezelésénél a méh mérget akupunktúrás pontokba juttatjuk. A nervus faciális (arcideg) bénulása esetén az egyik leghatékonyabb és leggyorsabb kezelési módszer, valamint térdporc-kopás, lumbago (hátgerinc idegszál becsípődés) és sklerosis multiplex esetén. A méhszúrás terápiát egy speciális, erre a célra kialakított „szűrő” segítségével végezzük, hogy a méhek fullánkja ne szakadjon ki, mert akkor elpusztulnak.

A betegség fajtájától és a beteg állapotától függően általában kezelésenként 1-10 méhszúrást kell végezni, de bénult állapotokban akár 100 kezelésre is szükség lehet, ami elérheti az 1000 (!) méhszúrást, természetesen több akupunktúrás pontra elosztva. A kezelés helyén a bőr bepirosodhat, ez jó, és lehet erős helyi gyulladás is, ami szintén jó de csillapitani kell ecetes nedves borogatással, vagy jeges pakolással, de csak max. 5 percig. A kezelést követően C-vitamint kell bevenni és adott esetben antihisztaminra is szükség lehet.

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×