Dark Mode On / Off

A világ legszebb kertjei

Ahogy kisüt a nap, máris a kertészkedési kedvünk egekbe szökken, ezért most összegyűjtöttük a világ legszebb kertjeit, egy kis inspiráció gyanánt.

Január van még csak, de az tény, hogy amint eltűnik kicsit a hó, máris azt lessük, mikor mehetünk ki a szabadba kertészkedni. Mi már a vetőmagok egy részét is elvetettük, úgyhogy szívünkben már tavasz van. Kerti inspirációkért viszont most a “szomszédba” mentünk, hiszen a szomszéd kertje mindig zöldebb, összegyűjtöttük a legszebb kerteket, parkokat a nagyvilágból.

Az egyik nagy kedvencünk Bodnant Walesben, mert a kert minden évszakban más arcát mutatja. Hatalmas vízesése, az akáclugas és a csodálatos magnóliák virágzása váltja egymást.

Keukenhof nélkül nem is lehetne teljes a lista, hiszen a hagymások virágzása idején az egyik leglátogatottabb botanikuskert a hollandiai Keukenhof.

Las Pozas Mexikóban egy más jellegű park, növényvilágát tekintve is különleges összetétellel rendelkezik. Edward James brit költő álmodta meg ezt a kertet, mely vízesésekkel tarkított, trópusi esőerdő hangulatot áraszt.

Hogy minden földrészről hozzak Neked egy érdekességet, most következzen Afrika! Kirstenbosch Dél-Afrikában található, Fokváros központjától délre. A világ első olyan botanikus kertje, melyet a helyi őshonos fauna védelmében hoztak létre.

Európában még egy nagy kedvencünk van: a franciaországi Versailles-i kastélykert, hiszen a XIV. Lajos Napkirály álmodta meg és tényleg álombeli lett.

Hogy melyik évszakban a legszebbek ezek a kertek, nehéz lenne megmondani, hiszen kialakításuknál fogva az év minden szakában új arcukat mutatják. Ha még nincs bakancslistád, akkor ezeket a kerteket mindenképp érdemes rá felírnod, elkezdve ezzel az élménygyűjtést.

Te melyikben jártál már?

HA TETSZETT ÍRÁSUNK, OSZD MEG BARÁTAIDDAL, ISMERŐSEIDDEL IS FACEBOOKON VAGY INSTAGRAMON

KÉRDÉSED VAN? FÓRUMUNKAT A FACEBOOKON TALÁLOD!

MÁR A YOUTUBE-ON IS! IRATKOZZ FEL!

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×