Dark Mode On / Off

5 tipp növényesített kocsibeállóhoz

Gyakori probléma a kocsibeálló kérdése, mert a gyep kikopik idővel, a betonozás unalmas és egyáltalán nem természetközeli, bár az tény, hogy roppant praktikus, ha a hólapátolás oldaláról nézzük.

De mi lenne, ha a kert részeként ez is esztétikusabb felület lenne? Összeszedtünk a nagyvilágból pár ötletet Neked!

Bontott tégla futónövényekkel szegélyezve (Fotó: Pexels)

A bontott téglákból esztétikus kocsibeállót lehet készíteni, főleg, ha a mintázattal is játszol kicsit. A párhuzamostól egészen a karakteres csigavonalakig rengeteg mintát ki lehet belőle tenni.

A szegélyt beültetheted madárbirsekkel (Cotoneaster fajok) vagy akár díszfüvekkel is, melyek esztétikusak és alacsony fenntartási igényűek lesznek hosszútávon.

Grigliato betonlapok

Betonlapokból és gyeprácsokból sem a szabályos mintáknál áll meg a kreativitás. Külföldön már nagy divatja van a szabálytalan mintázatoknak is, mint itt a Grigliato gyártónál. Érdemes a hazai gyártóknál is körbenézni!

Dézsában nevelt citrusfélék és mediterrán növények (Fotó: Pexels)

Ha mindenképp a teljesen fedett felület mellett döntünk, akkor a teljes szélességet kalkuláljuk úgy, hogy akár dézsában nevelt növények is elférjenek a kétoldalt a szegély mentén. A mediterrán növények, mint a citrusfélék, leanderek vagy akár a nagyobb dézsákban nevelt azáleák, hortenziák kiváló díszítő elemek lehetnek.

Terméskövek természetes hatása

A terméskövek között is rengeteg szín és formavilág van, amiből választhatunk. Ha az unalmasabb betontérkőtől óckodunk, akkor a termésköves burkolás lehet a megoldás.

Kövirózsa (Fotó: Pexels)

Ha viszont a szabályos útvonalak és a szabályos növények világában gondolkodunk, akkor a két keréknyom közötti területre szukkulensekből is választhatunk, mint a kövirózsák, varjúhájak.

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
50 vélemény