Dark Mode On / Off

Természetes illatok az ünnepekre

Vágott fenyőág, fahéjillat és mézeskalács….utánajártunk miből készíthetsz természetes illatot karácsonyra.

Az otthon szépítése, illatba burkolása nagyon fontos karácsonykor, hiszen ha kint nincs hó, akkor bent kell tudni únnepi hangulatot teremteni. Vannak klasszikus illatok, mint a fenyőillat, de ha mesterségest veszel belőle, elképzelhető, hogy wc-illatosító szag lesz az egész lakásban, amit valószínűleg Te sem szeretnél.

Fenyő-illat természetesen

Fenyők közül a magas illóolaj-tartalmúak közül érdemes választani. Aki nordmann-fenyő hívő, az gyakran szembesül vele, hogy a lakásban alig van fenyőillat. Ilyenkor érdemes a fenyő ágai közé luc vagy mókusfenyő gallyakat is tűzni párat, hogy a karácsonyfa köröl természetes fenyőillat legyen.

Ugyanígy egy párologtatós mécses vizébe is tehetsz pár tűlevelet, a forró vízben kellemesen elkezdni kiengedni a fenyőillatot.

Mézeskalács illat

A mézeskalács-fűszer alapreceptjében fahéj, szegfűbors, szegfűszeg és ánizs is megtalálható, így ha mézeskalács illatra vágysz otthon, akkor a párologtatós mécses vizébe érdemes ebből a keverékből tenned egy keveset. A mesterséges mézeskalács-illatú párologtatók természetellenes fahéjillatúak, mely zavarhatja a tüdődet is akár, ráadásul sok esetben felesleges mellékanyagok is levegőbe kerülnek párologtatáskor.

TUDTAD? A fahéj erős fertőtlenítő hatású, így ha influenzás a család, akkor a lakásban párologtatott fahéjjal is segítheted a gyógyulást.

Kürtöskalács illat házilag

Ki ne szeretné a mesésen terjengő kürtöskalács illatát egy karácsonyi vásárban? Most magadnak is elkészítheted otthon, alig pár hozzávalóból!

A boltokban kapható eredeti bourbon vaníliával vagy vaníliás cukorral keverj össze egy csipet fahéjat és old fel pár evőkanál vízben. Ezt a vizet tedd az illatpárologtatós mécsesre vagy a radiátorra egy kerámiatálba. Hamarosan az egész lakásban egy kellemes vaníliás illat fog terjengeni! Ha a ruháidon is szeretnéd érezni az ünnepek alatt ezt az illatot, akkor öblítő helyett a vízben feloldott vaníliával is öblítheted a ruháidat. Vigyázz azonban, mert a parfümökkel összeveszhet az édeskés illat!

HA TETSZETT ÍRÁSUNK, OSZD MEG BARÁTAIDDAL, ISMERŐSEIDDEL IS FACEBOOKON VAGY INSTAGRAMON

KÉRDÉSED VAN? FÓRUMUNKAT A FACEBOOKON TALÁLOD!

MÁR A YOUTUBE-ON IS! IRATKOZZ FEL!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×