Dark Mode On / Off

Soha nem megy ki a divatból a tüll

tüll - soha nem megy ki a divatból - bubulakovo.hu

Az esküvői ruhák és fátylak elmaradhatatlan kelléke a tüll anyag, amely azonban sok más ötletes módon is felhasználható. Az eredete francia, de az angoloknál is felfedezték az anyag egy speciális változatát.

Mi az a tüll?

Egy vékony, fátyolszerű anyag, amely kellemes és puha tulajdonságai miatt vált kedvenccé. A tüll szoknyák varrására használják legtöbbször, ám ennél sokkal változatosabb alkalmazási területei is akadnak. A láncrendszerű kelmeváltozat sejtszerű szerkezete miatt lett egészen egyedi. Felhasználható a ruhák készítése mellett dekorációs célokra is, ám ebben az esetben a tüll anyag nagyobb szemű változata a megfelelő, amely bátrabban kezelhető. Népszerű változata a fátyoltüll, amely még a hagyományos tüllnél is finomabb tapintású.

Honnan kapta a nevét?

Egy francia városkáról, Tulle-ről, amely az ország középső részén, a Correze folyó partján helyezkedik el. A település a 18. században híres volt a selyemkészítésről és a csipkeverésről, nem véletlen tehát, hogy a név megjelenik az anyag elnevezésénél. Nem csak egyféle tüll létezik azonban. Az úgynevezett angol tüll egy géppel előállított anyag, ezt az eszközt egy bizonyos John Heathcoat építette meg az 1800-as évek elején. Az angol tüll szintén elterjedt a világon, előfordul a magyar népviseletekben is, itthon dulándlé néven is ismert.

Mire használható a tüll?

Elsősorban a manapság igen népszerű, sokadik virágzását élő tüllszoknyákat készítik ebből, ám dekorációs elemként a fehérneműk, harisnyák divatjában, a kosztümök és alsószoknyák megvalósításában is megjelenik. Szintén sokszor készül tüllből egy esküvői ruha, illetve fátyol, amely a nők egyik legfontosabb napjának főszereplőjévé teszi a különleges anyagot. Jó hír, hogy a tüllanyagok sokféle színben és kivitelben elérhető, ezért rengeteg variációs lehetőséget hordoz magában. Említettük, hogy dekorelemnek is tökéletes, ebben a minőségében alkalmazzák előtetős ágyak, valamint gyerekszobák díszítésénél. A különféle tüllanyagokból használat, motívumok, kategóriák és szín szerint is lehet válogatni a Bubulakovo méteráru webáruházban.

A fotó forrása:
Bubulakovo.hu

#szponzorálttartalom #tüll #divat #textil

OLVASS TOVÁBB:

Fermentálás: Divathóbort vagy egészség?

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény