Dark Mode On / Off

Műhely: Magyarország növényei herbárium képeken

magyarország növényei

Magyarország őshonos növényeiből készít Műhelyünk kreatív és egyedi herbáriumlapokat. A lapokra olyan növényeket tettünk, melyekről könnyen felismerhető is lesz a kárpát-medencei flóra jeles fajai. Mindezt dekorációba rejtve.

Műhelyünk újraalakulásának nem titkolt célja, hogy hosszútvon oktató jelleggel is és egyben munkahely-teremtő céllal maradandót alkossunk. Ehhez olyan kézműves irányokhoz nyúltunk, mint a virágkötészet, a virágos alapanyagokkal való termékgyártás.

A koncepcióba komoly helyet kapott a #zerowaste szemlélet is, mert minden termékünknél figyeljük az ökológiai lábnyomot, a fenntarthatóságot és termékélettartamot: magyarul fontos számunkra, hogy helyi alapanyagokkal dolgozzunk és mindezt a legkevesebb hulladék-termeléssel.

Mitől zerowaste egy Kertportál Műhely termék?

A virágok, fűszerek, levelek és hajtások hazai gyűjtésből származnak, mert elsősorban saját gazdaságunkból dolgozunk. A növényi részek préseléséhez is az újságpapírokat használjuk, melyet számtalan mennyiségben kapunk postaládáinkba, így gyakorlatilag mindent újrahasznosítunk.

Emellett helyi alapanyagokkal dolgozunk kézműves ékszereinknél is vagy akár szárított virágos termékeinknél.

Miért pont Magyarország növényei kerülnek herbáriumba?

Mindig is fontosnak tartottuk, hogy szellemiségünkben helyet kapjon a tudásbázis, az oktatás. Így került a gondolatainkba is a herbáriumok adta tanítási gondolatsor is. Herbáriumképeink amellett hogy szépek, magyarul és latinul is jelzik a lapokon lévő növények neveit.

Minden példányunk sorszámozott, hogy még egyedibbé tegyük a gyűjtők számára.

Nem titkolt célunk az sem, hogy ezzel munkahelyeket szeretnénk teremteni, hogy folytatva ezt a nagy munkásságot hosszútávon bevételi lehetőséget is biztosítsunk a Műhelyünk dolgozóinak a #vegyélhazait szellemiségében.

OLVASS TOVÁBB:

Fa kerti bútorok felkészítése a télre

A nyári terasz

Környezettervezés vagy belsőépítészet?

What Our Clients Say
66 vélemény
×