Dark Mode On / Off

Hatékony lehet a rák ellen a fermentált búzacsíra

búzacsíra

Magyar kutatók részvételével az Egyesült Államokban zajlott az a kutatás, amely eredménye szerint a fermentált búzacsírakivonat koncentrátuma tumorellenes hatással bír. A vizsgálati eredményeket a napokban tették közzé a tudósok a Scientific Reports című tudományos lapban.


James D. Watson Nobel-díjas biokémikus közreműködésével a Cold Spring Harbor Laboratóriumban a fermentált búzacsírakivonatnak egy szuperkoncentrált formáját állították elő: eltávolították a kivonatból a tumorellenes hatás szempontjából lényegtelen ballasztanyagokat, így az eredeti koncentrátum csupán néhány százalékát kitevő, szájon át könnyen fogyasztható hatóanyaghoz jutottak.
A kutatók MTI-nek küldött összefoglalója szerint a hatékonyságvizsgálaton a kivonat esetében azt nézték meg, hogy 14 napos kezelés hogyan befolyásolja melanomás egerekben a bőrrák növekedését. Mint kiderült, a szer hatására jelentősen, felénél kisebbre csökkent a tumor mérete.
A kutatók a fermentált búzacsírakivonat rákellenes hatását a Nobel-díjas Szent-Györgyi Albert témába vágó publikációit követően az 1990-es években kezdték vizsgálni és az új évezredben humán vizsgálatokban is igazolták, hogy a kivonat segíti a tumoros betegek gyógyulását.

Borítófotó

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×