Dark Mode On / Off

A nyári terasz

nyári terasz - Függőágy

Kellemes nyári estéken szívesen ülünk ki egy pohár borral/üdítővel, egy könyvvel, egyedül, vagy társaságban a teraszra, vagy az erkélyre. Még vonzóbb lehet a hely, ha otthonosabbá, barátságosabbá tesszük azt. Lehet, hogy elég egy-két kiegészítő, de ha kedvünk, és pénztárcánk engedi, szebbnél szebb kerti bútorokat és kiegészítőket találhatunk a boltokban.

Hoztam nektek sok szép képet, amiből inspirálódhattok, és persze pár tippet is a kivitelezéshez.

Nem utolsó szempont, hogy teraszunk a lakás stílusához illeszkedjen. Bútorok és kiegészítők terén is nagyon széles a választék, legyen szó minimál, vagy eklektikus enteriőrről. Ami viszont szinte nélkülözhetetlen, ha teraszról beszélünk, az a növényzet. Legyen zöld, legyen színes, kicsi, nagy, sok, vagy kevés, ahogy nekünk a legjobban tetszik. A hatás garantáltan nem marad el. 🙂

Erkély és terasz, bármelyikkel rendelkezünk, szerencsések vagyunk
- terasz
Kép forrása: unsplash.com

Ha szép a kilátás, ne takarjuk el, ha viszont az erkélyen van a hangsúly, és a korlátunk kevésbé attraktív, netán biztonságtechnikai szempontból szükségünk van rá (gyerekek a házban), a korlátra utólagosan belülről is szerelhetünk fel burkolatot. Lehet ez nád, műanyag, üveg, de természetesen fa is.

Erkély és kilátás - terasz
Ilyen kilátást ki ne fogadna el!
kép forrása: unsplash.com

Ha déli fekvésű a terasz, vagy erkély, akkor nagy szerepet kap az árnyékolás. Itt is rengeteg lehetőség áll a rendelkezésünkre. Oldalfalra felszerelhető elektromos, vagy kézi működtetésű teraszárnyékoló, kinyitható napernyő, napvitorla, fa, vagy fém szerkezetű pergola.

A padlóburkolatnak időjárásállónak kell lennie, erre elsősorban a járólapok, vagy kőburkolatok képesek. Manapság azonban rengeteg fautánzatú, illetve –komponensű kültéri burkolat is kapható. Ha nem vagyunk biztosak, mit válasszunk, a legjobb, ha kikérjük a lakberendező, vagy belsőépítész tanácsát.

terasz
Díszítsük az erkélyt növényekkel, dísztárgyakkal, mécsesekkel
kép forrása: pexels.com

Végül, de nem utolsósorban, ne felejtsük el a világítást a terasz esetében sem! Nagyon ötletes és praktikus megoldás a napelemmel működő lámpa, ami nappal töltődik, és éjszaka világít. Hangulatvilágításnak pedig a színes égők, illetve természetesen a mécsesek is megteszik.

Terasz
kép forrása: pexels.com

További lakberendezési ötleteket találhattok ide kattintva.

OLVASS TOVÁBB:

Hogyan válassz lakberenezőt?

Konyhatervezés nem csak profiknak

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
50 vélemény