Dark Mode On / Off

Mit tegyek elvirágzás után a hagymásokkal a lakásban?

mit tegyek elvirágzás után a hagymásokkal a lakásban

A hagymásokkal a lakásban viszonylag nehéz bánni, mert itt más egy kicsit a lehetőség a pihentetésre. Nézzük sorra, hogy a korábban a lakásban elduggatott virághagymákkal mi a teendő elvirágzás után!

Gyakori olvasói és nézői kérdés, melyet a szakértői telefonokat felkapkodva is megkaptam az eheti Duna Televízió Almárium c. műsorában: Mit tegyek elvirágzás után a hagymásokkal a lakásban?

Nézd meg a videót a válaszomhoz!

A kérdés nagyon életszerű ilyenkor, hiszen rengetegen kaptak hagymás virágzót karácsonyra vagy vettek dekorációként az ünnepi asztalra. De hogy mi legyen vele elvirágzás után? Erről beszélek ebben a videóban.

Korábban már készült egy videó arról, hogy elduggattam a virághagymáimat a lakásban, a szobanövények cserepeibe, amikor már a webshop készletében annyira elkezdett az utolsó pár csomag megindulni, hogy kár lett volna a csomagban tartani már.

Elvirágzás után

Most elvirágoztak és többek között az elvirágzott virágrészeket érdemes levágni róluk, hogy ne menjenek magba, másfelől meg hagyni kell pihenni menni, vagyis érdemes hagyni, hogy a levelek leszáradjanak. Így a hagyma tud pihenni és majd tavasszal, amikor kiengedtek a kertben a virágágyások, akkor elültetheted oda és következő tavasszal virágozni is fognak!

Hagymásokkal a lakásban nem könnyű bánni, mert a hideghatást nehezen kapják meg. Erre hamarosan hozunk egy megoldás-videót, érdemes lesz követni Youtube csatornánkat!

De nem csak kerti hagymások lehetnek a lakásban. A hagymásokkal a lakásban máskor is találkozhatunk, nem véletlen hát, hogy a nézői, olvasói kérdések között gyakori az amarillisz újravirágoztatásának kérdése is.

Borítókép: Pexels

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

V. Topor Erika Kertész- mérnök

V. Topor Erika Kertész- mérnök

V. Topor Erika Okl. kertészmérnök, szakújságíróként 2003 óta foglalkozom a hobbikertészek mindennapjaiban felmerülő kérdések megválaszolásával.

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×