Dark Mode On / Off

Már lehet pályázni a gombatermesztő üzemek fejlesztésére

gombatermesztés pályázat

A Vidékfejlesztési program keretében legfeljebb 2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra lehet pályázatot benyújtani, a beruházási költség felének fedezésére.


Az Agrárminisztérium szerint a termesztett gomba iránti igény folyamatosan növekszik, az ágazat pedig kiváló exportlehetőségekkel rendelkezik. A gomba tápanyagokban gazdag, rendkívül egészséges, úgynevezett “superfood” kategóriába tartozó élelmiszer.

Termesztése a környezetet is kevésbé terheli, mivel a gomba vízlábnyoma a legalacsonyabb az összes élelmiszer között; 1 kilogramam gomba előállításához mindössze 5-8 liter víz szükséges.

A tárca pályázati felhívása szerint a mostani kiírás lehetőséget biztosít új komposztüzem vagy gombatermesztő létesítmény kialakítására, a meglévő termesztőkapacitások bővítésére, illetve technológiai korszerűsítésére. Emellett támogatásban részesülhetnek a legmodernebb, áruvá készítést szolgáló eszközök, gépek beszerzései is. A pályázati felhívás részletei a www.palyazat.gov.hu oldalon találhatók.

És ha már gombatermesztés, akkor nézzünk be, hogyan zajlik a gombatermesztés a Biofungi Kft-nél, ahol az Agrofórum csapata járt:

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
44 vélemény
×