Dark Mode On / Off

Milyen a tökéletes, egyedi ajándék?

maszk - egyedi ajándék - festettpolo.hu

Ismerős az az érzés, hogy valami igazán jó ajándékot keresünk, de semmi sem jut eszünkbe? Mit vegyünk annak, akinek már mindene megvan? Milyen a tökéletes és egyedi ajándék? Erről beszélgettünk Glassl Mariann-nal, aki festett pólóival segít örömet szerezni szeretteinknek.

G.M.: Fontos hangsúlyozni, hogy akkor jó az egyedi ajándék, ha a megajándékozottról szól, akár vásároljuk, akár saját magunk készítjük el a meglepetést. A drága nem feltétlenül jelent jót. A lényeg, hogy ismerjük azt, aki az ajándékot kapja: mi a hobbija, mivel tölti szívesen az idejét, mikor vagy hol érzi jól magát? Mindenki egyedi és megismételhetetlen. Miért ne legyen az ajándék is az?

Hogy készül egy festett póló? Mik a tervezési folyamat legfontosabb lépései?

Első lépésként tisztázzuk, hogy milyen minta kerüljön az anyagra. Amennyiben nincs konkrét elképzelés, felteszek néhány kérdést, majd a megbeszéltek alapján tervet küldök, és közelítjük az elképzelésünket. Általában két levélváltás/üzenetváltás alatt megbeszéljük a grafikát.

Ezután egyeztetjük póló méretét, fazonját és színét. Ilyenkor vadul méregetünk mindketten (a megrendelő is és én is), hogy biztosan jó legyen a méret.

Egy boldog Nagymama egyedi pólójában

Amikor mind a minta, mind a „vászon” előttem van, akkor még egy utolsó ellenőrző fotót küldök, hogy pontosan hol legyen a kép és mekkora méretben. Ennyi egyeztetés után végre elkezdődik számomra a munka élvezetes része: festek! Szoktam menetközben is fényképeket küldeni, hogy az alkotás folyamatából se maradjon ki az ajándékozó.

Mire kell figyelni, hogy tökéletes legyen a meglepetés? Volt már olyan, hogy valami „félrement”, nem az lett a végeredmény, amit a megrendelő szeretett volna?

Nagyon fontos, hogy együtt tudjunk gondolkodni a tervezés során, hiszen én nem ismerem a megajándékozottat. Mókás, amikor olyan pólót készítek, amit senki más nem ért meg, csak az, aki adja, és aki kapja. Ez az összetartozás jelképévé is válik egyúttal.

Említettem már a megfelelő méret jelentőségét, és az is nagyon fontos, hogy ki milyen színt szeret, vagy nem szeret. Ha valaki nem szereti a rózsaszínt vagy a kéket, akkor lehetőleg ne azt a színt használjam a fő motívumban!

Apró bakik előfordulnak, igen. Annyira szuper a festék, amivel dolgozom, hogy ha véletlenül lepöttyintem a pólót, és nem tudom azon nyomban kimosni, akkor abból a csöppnyi foltból festenem kell valamit! Így kerülhet pici méhecske, pillangó, szív, tollpihe ráadásként a képbe. Ez esetben nagyon apró kiegészítésekről beszélünk, amit általában észre sem szoktak venni. Mindig elmondom az extra figurák történetét a megrendelőnek, és kivétel nélkül örülni szoktak a kis meglepetésnek a rajzban.

Kik a megrendelőid?

Az ismerősök és az ő ismerőseik voltak az első megrendelőim, de egyre több korábbi megajándékozott keres fel, és rendel tőlem új pólót a szeretteinek. A weboldalamon is (www.festettpolo.hu ill. www.facebook.com/egyedigyerek) van lehetőség egyedi póló rendelésre, ahol nagyon sok fotó is található az elkészült termékekről. Szerencsére egyre több megkeresés érkezik ezeken a csatornákon is.

egyedi ajándék - egyedi póló

Változatos az alkalom is, amire a pólók készülnek, a megszokott névnap, születésnap, karácsony és az évfordulók mellett vannak különleges kérések is. Rendeltek már pólót nászajándékba, lánybúcsúra, keresztelőre, sőt orvosnak hála ajándékba is.

Az egyik vásárlóm az én pólómmal mondott köszönetet a hölgynek, aki négy éven keresztül délutánonként vigyázott a kisfiára. Úgy hallottam, megható volt az átadás pillanata. Mindig nagyon örülök, ha visszajelzést kapok arról, hogy fogadták a meglepetést.

Nagy előny még, hogy ezt az ajándékot nem lehet megunni. A gyerekeim barátai évről-évre várják, hogy legközelebb milyen póló készül nekik egy-egy jeles ünnepre.

fokföldi ibolya - egyedi ajándék - festett póló
Mariann minden pólót saját kézzel fest meg. Ez a fokföldi ibolya egy Nagymamának készült.

Minden pólót saját kézzel festesz meg?

Igen, minden mintát saját kézzel rajzolok. Nagy segítség, ha kapok egy képet, lehet ez egy fotó a kedvenc kisállatról, vagy egy rajz, amit le tudok másolni. Készült már olyan póló is, ahol egy kisfiú saját rajzát másoltam át az anyagra. Egy dolgot nem vállalok, jogdíjas mintát nem sokszorosítok.

Óriási előnye az általam festett pólóknak a nyomtatottal szemben, hogy akkor sem tudok két egyforma darabot festeni, ha megkérnek rá. Nagyon hasonló lesz, de fizikailag képtelen vagyok arra, hogy egyformát fessek, és őszintén szólva nem is élvezném. Így garantáltan nem jön szembe az utcán egy ugyanolyan ruhadarab, ezzel is hangsúlyozva azt, hogy mindenki egyedi és megismételhetetlen!

Csak pólókat készítesz?

Mostanában slágertermék a maszk, amiből készült cicás, mosolygó száj, és számtalan egyedi változat is. Egy kis bűvésztanonc például a szájában kártyalapokat tartó maszkot kapott a közelmúltban. De készítettem páros pizsamát is, ahol a minta a lány pizsamáján kezdődött és a fiú pizsamáján fejeződött be, egymás mellett állva állt össze a kép. Ezeket a páros ruhadarabokat nagyon szeretem festeni, örömmel készítek apa-fiú pólót, családi pólót is. Készült már újszülöttnek tervezett body és pelenkázó alátét, nyálkendő, textil szalvéta, vászonkép, leggings sőt párnahuzat is.

Mosógépben mosható a megfestett ruha?

Sikerült rátalálnom egy olyan festékre, ami nem fakul ki a sokadik mosás után sem. Bátran lehet mosógépben is mosni, sőt a szárítógépet is bírja minden termékem. Vállalok festést hozott ruhára is, ilyenkor azt kérem, hogy jó minőségű, pamut pólót vásároljanak. Ha én adom az anyagot, akkor minden esetben kiváló minőségű alapanyagot használok, hiszen fontos az, hogy sokáig és örömmel viseljék az elkészült ruhadarabokat. A minta kopására két év garanciát vállalok. Már kilenc éve festek pólókat, azonban a garancia beváltására még egyszer sem volt szükség.

Milyen ötleted volna egy büszke kerttulajdonosnak?

Hmmm! Azt festeném meg neki, amire a legbüszkébb, esetleg amivel a legtöbb nehézséget küzdötte le, vagy amit a legjobban szeretne a kertjében látni az ünnepelt. Az sem baj, ha csak fél év múlva lesz a születésnapja, segítségül lehet hívni a honlapomon található plusz szolgáltatást. Sokszor jártam már úgy, hogy láttam egy jó ötletet, azt is tudtam, hogy kit ajándékoznék meg vele, ám amire eljött a jeles nap megfeledkeztem róla. Ez nem fordulhat elő a neves nap emlékeztető használatával, ahol a rendszer a felvitt ünnep előtt három héttel emlékeztetőt küld, így biztosan elkészül időben az ajándék.

Egyedi Ajándék még: A Kertportál Magazinra hivatkozva leadott rendeléseknél most minden felnőtt póló mellé maszkot adok ajándékba.

Glassl Mariann

info@festettpolo.hu 

www.facebook.com/egyedigyerek

#szponzorálttartalom #egyediajándék Borítófotó: Festett póló.hu
A képek a festettpolo.hu tulajdonai

OLVASS TOVÁBB:

Műhely: Magyarország növényei herbáriumképeken

Fa kerti bútorok felkészítése a télre

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×