Dark Mode On / Off

Luxus vagy ésszerű döntés: új kényelmi gép a házban

mosogatógép

Mit jelent a kényelmi gép? Miben van szolgálatunkra és megengedhetjük-e magunknak? Érdekes kérdéseket vet fel egy útalakuló világban, ahol nem feltétlen lustaság vagy luxus az, amit korábban annak véltünk. A Tudatosnő.blog.hu írása.

Sznob vagy jó háziasszony?

Ha kb. 15 évvel ezelőtt megkérdezte volna az ismerőseimet, akkor luxus dolognak vagy épp sznobnak nevezte volna azt, akinek szárítógépe van, mosogatógépe vagy egyéb olyan mindennapi háztartási dolgot helyettünk elvégző eszköze van, amit a “jó háziasszony magának megcsinál”. Ilyen a robotporszívó is, az önjáró fűnyíró…de sorolhatunk itt bőven egész litániát is. Ahogy egyre stresszesebb és feszítettebb az élettempó, úgy kezd minden háztartásba begyűrűzni ezen eszközök birtoklásának vágya.

Pár napja tartottam egy tanfolyamot, melyben az időmanagement is fontos téma volt. Szóba is került egy kisüzemi kutter/daráló, mely pillanatok alatt képes feldolgozni minden zöldséget, de még egybe a fejeskáposztát is. Mikor elmondtuk, hogy kb. 180ezerbe kerül, akkor felhördültek a népek, hogy innye no de drága. 

De valóban mi a drága?

Drágáim, az a drága, ha hetekig ülsz egy paprikás láda felett és aprítasz és aprítasz….Na az drága, még akkor is ha, csak minimálbéres órabért számolsz magadnak.

Ugyanígy a mosó-szárítógép esete, hogy lehet persze, hogy drága, meg 4 órás egy sima natúr program benne, de no…Nem kell teregetni, nem kell vasalni, nem szívod a párát a lakásban, nem kerülgeted sokszor napokig a szárítót a nappaliban. Igen, a kényelem csodákra képes. És ebben a pár órában történik meg a csoda: tudsz mással foglalkozni. Gyerekkel, családdal, kutyával és macskával , a vállalkozásoddal, ügyfelekkel, barátokkal és ki tudja még mivel. Mondjuk önmagaddal.

Az énidő a valódi luxus

Abban a korban, amikor az énidő a luxus, akkor az énidődet növelő gép nem luxus. Jó…nem vágják ingyen senkihez. De ha megengedheted magadnak, akkor gondolkodj el rajta, hogy melyek azok az eszközök, amivel a mindennapjaidból akár csak 15 perceket is de visszanyersz általuk.

Kiemelt kép forrása

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
44 vélemény
×