Dark Mode On / Off

Mi az a hónaljhajtás és mikor kacsolunk? Paradicsom a kertben.

paradicsom hónaljhajtás és kacsolás

Itt az idő kacsolni a paradicsomot és olvasói kérdések sokasága érkezik be a témában, így ma erre válaszolunk! Hónaljhajtás kell vagy sem?

Mi az a hónaljhajtás, mi az a kacs és miért kell kacsolni? Erre válaszolván készült a videó a bemutatókert egyetlen olyan paradicsomtövén, ahol még megmutatható volt a folyamat maga.

Persze arra is érdemes odafigyelni, hogy nagy sebfelületet ne csinálj, így a kacsolást éles késsel végezzük vagy ha túl nagy a sebfelület, akkor érdemes lekezelni a betegségek megelőzése érdekében:

Ha tetszett a videó, akkor iratkozz fel csatornánkra!

Paradicsomi kérdések

Azt gondolnánk, hogy csak a kacsolás és a hónaljhajtás az aktuális kérdés, de sokan érdeklődtök a paradicsom feketetalpassága, sárgatalpassága felől is, mit lehet vele kezdeni és mitől alakul ki. Természetesen ez sem ördögtől való, hanem konkrét okai vannak a kialakulásnak, amiről már egy korábbi cikkben is bőségesen írtunk és a fenti linkre kattintva el is olvashattok. Itt erre nem térnénk ki.

A kettőnek viszont van összefüggése. Mivel a paradicsom feketetalpassága összefügg(het) azzal is, hogy ha túl sok a hónaljhajtás a paradicsomon így muszáj szót ejteni erről is. Mivel minél nagyobb egy növény, annál több tápanyagot használ el. Így ha nem pótoljuk a tápanyagokat vagy nem megfelelő módon pótoljuk őket, akkor tápanyaghiány vagy relatív-tápanyaghiány is kialakulhat.

Borítókép: Pexels

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

V. Topor Erika Kertész- mérnök

V. Topor Erika Kertész- mérnök

V. Topor Erika Okl. kertészmérnök, szakújságíróként 2003 óta foglalkozom a hobbikertészek mindennapjaiban felmerülő kérdések megválaszolásával.

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×