Dark Mode On / Off

Íme a víztározós magaságyás, mely már 5 éves!

Ha azt mondom víztározós magaságyás, akkor biztos a régi videóinkból már ismerős lesz a fogalom. A víztározós magaságyásaink hozzányúlás nélkül most 5 évesek, így egy új adás készült belőle!

A víztározós magaságyásoknál sok olyan tényező lehet, ami miatt dugába dől a projekt. De sokkal több előnye van, mint hátránya. Még a régi youtube csatornánkon lévő videóknál a távlati tapasztalatokról kevés szó esett, most már 5 évnyi tapasztalatot gyűjtöttünk össze a magaságyásokról.

Spoiler: nem a dizájn a fontos, hanem a működési elv!

A víztározós magaságyásra sokféle videót feldob az internet, de azt kell mondjam, hogy sokfélét belőlük ki is próbáltunk. Mindnek megvan az előnye és a hátránya, csak érdés az, hogy melyikből van több.

A víztározós magaságyás egy életérzés

Életérzés, mert egy időtakarékos megoldás amellett, hogy valóban termelni lehet bennük. Sok buktatója van egyébként, mert a konstrukció nagyon fontos, ahogyan a videóból is hallható.

Magaságyásban nagyjából minden megtermelhető, de a víztározós magaságyás annyiban más a megszokott Hügelkultur vagy más tipusú ágyásokhoz képest, hogy itt a víztakarékosság mennyire fontos része a rendszernek.

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

V. Topor Erika Kertész- mérnök

V. Topor Erika Kertész- mérnök

V. Topor Erika Okl. kertészmérnök, szakújságíróként 2003 óta foglalkozom a hobbikertészek mindennapjaiban felmerülő kérdések megválaszolásával.

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×