Dark Mode On / Off

Levéldísznövények átültetése: amikor kinövik a cserepet

Parázás helyett kertészkedj!

Amikor egy szobanövény kinövi a cserepet, akkor a gyökerek alul kibújnak a cserép alján és nem olyan könnyű őket sérülésmentesen átültetni.

Ehhez mutatunk pár apró trükköt, amivel a növényed újra jól fogja magát érezni!

Irány a YouTube csatornánk!

Mit is kell tudni?

A cserepet egy erős ollóval, vagy metszőollóval vágd ketté, ahogy a videóban mutatjuk. Ha mindig kicsit vágsz, akkor a gyökerek is jó eséllyel egyben maradnak. Mindig vágni kell egy kicsit, majd megnézni a gyökeret, merre lehet kihúzni a cserépből.

Mindig egy számmal nagyobb cserepet választunk a növénynek, amit kézzel is könnyen leellenőrizhetsz. Ha a régi cserépbe beleteszed az újat és közé fér az ujjad, akkor jól választottál.

A kibontott növény gyökérzetét megtisztogatjuk a talajtól, széthúzogatjuk, hogy az átültetés után már ne körbe-körbe növekedjen. Ilyenkor az elhalt gyökérrészeket és levélrészeket kivágjuk, hogy az egész növény felfrissüljön.

Egy kisebb maréknyi levéldísznövényekhez való földet tegyél a cserép aljába, majd ültesd rá a növényed és körbe haladva töltsd fel talajjal, majd kicsit nyomkodd meg, hogy ne legyen a gyökerek között annyira szellős a közeg. Átültetés után mindig megöntözzük a növényünket, hogy a száraz ültetőközegben a gyökerek ne száradjanak ki!

Várhatóan új kaspót vagy alátétet is kell választani a nagyobb cseréphez. Itt is a kaspó és cserép mellett férjen bele az ujjad, akkor fog a növény is rendesen levegőt kapni.

Most a Garri pálma- és levéldísznövényekhez való talajkeveréket választottuk.

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
44 vélemény
×