Dark Mode On / Off

Két új, izgalmas látványosság hazánkban, amit látnod kell!

Csillagösvény

Ha valami újszerű látványosságra vágysz, ki a természetbe, vagy merészebb elfoglaltságra, akkor ezt a két izgalmas helyszínt érdemes bejárnod mindenképpen.

Budapest, Mókaliget

Érdemes ellátogatni az Újpesten lévő, Ugró Gyula soron lévő, a helyi erdőből elkerített mókus és madárparkba annak, aki szereti a természetet. Hazánk első ilyen helyszíne, ahol mókus és madáretetők, fürdetők, sünilak, valamint rovarhotel is ki lett téve. Az újpesti önkormányzat és az állatmentő liga álmodta meg és készítette el a látogatók számára nyitott helyet. Mókaliget azért jött létre, hogy a helyi családok és természetkedvelők biztonságos körülmények között ismerhessék meg, etethessék az állatokat. Az élővilág megfigyelését még kamera is rögzíti. A nagyszerű kezdeményezés tökéletes arra, hogy mindenki közelebbről is megismerhesse a Farkaserdő kisebb-nagyobb lakóit. Kerülj te is közelebb a természethez!

mókus

Ópusztaszer, Csillagösvény

A Csillagösvény egy igazán izgalmas, újszerű élményt tud nyújtani az oda látogatóknak! A Nemzeti Történeti Emlékpark mellett található. Az izgalmas útvesztők, labirintusok, a turul fészek vagy a jurta biztosan minden kirándulót leköt.

Az egyik érdekessége, hogy a világ harmadik legnagyobbja ez a sövényből készült útvesztő. A másfél hektáron, 35.000 tő fagyalból “épült” sövénylabirintus, 2 méteres magasságával, 3,5 km hosszúságával egy egész órán keresztül nyújthat felejthetetlen élményt. 13 útelágazás és tematikus segítségek teszik még izgalmasabbá az egészet. A zárt, örökzöld sövénykerítést 6 darab, fából készült híd szeli át, amelyek alatt és fölött is visz az út. A labirintus rajzolata még a műholdakról is látható és a legendás, történelmi Csodaszarvast mutatja. A magyar történelem, földrajz, a helyi élővilág játékos módon történő megismertetése a célja a létrejöttének.

A jurta 300 nm-es építmény fa és nád felhasználásával készült. Elsősorban rendezvényhelyszínként funkcionál: 13 méter magas kéménye biztosítja a jurta közepének alátámasztását, és sütési-főzési lehetőséget is nyújt a rendezvényeken résztvevőknek.

A turul fészekből 3 emelet magasságból lehet letekinteni a különleges, hálóból készült, madárfészekhez hasonló puhaságú kilátóból. A 8 méter magasban kifeszített legfelső emeleten fekve a lebegés élményét élheti át bárki, aki megmássza. Az érdekessége, hogy a kilátóba mezítláb, mászva lehet feljutni.

Ezen kívül homokgyárat, népi játékokat, logikai szőnyeglabirintusokat, játszóteret is tartalmaz a terület. De a gyerekek focizhatnak, számháborúzhatnak, kipróbálhatják az ősi magyar labdajátékot, a turult is. 3 óriás, földbe süllyesztett trambulin is található a helyszínen.

Igazán izgalmas látványosság mindkettő. Viszont, ha további izgalmasa kirándulóhelyet keresel még, ezt a cikket is nézd meg.

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×